Magyarosként (irodalom + nyelvészet) milyen karrierlehetőségek vannak?
Ha beszélsz nyelveket, elmehetsz SSCbe, mint bárki (és a diplomások általában beszélnek, hiszen anélkül nem adják ki; kivéves most, így nem is ér lódzart se.)
Maradhatsz az egyetemen kutatni. Egy adjunktus már a nettó 170et is mekeresheti.
Én is úgy vettem észre, hogy ha nem írsz bestsellereket vagy nem vagy egy könyvkiadó korrupt igazgatója, akkor magában a magyarban sajnos nem sok a potenciál, ami nagyon elszomorít.
Szándékosan nem az idegen nyelvekkel együtt kérdeztem, úgy nyilván több a lehetőség.
Magyarországon nem is tudom de egy ellen példát írok hogy a lehetetlen álmok is valóra válhatnak csak akarni kell.
Grétsy László magyar nyelvész, főiskolai tanár, televíziós személyiség, a nyelvművelés kiemelkedő alakja.
Tartalomjegyzék
Nem, maximum tényleg kiemelkedő tudással és szerencsével, de úgy meg bármilyen szakterületen lehet sokat keresni.
Sajnos ilyen az élet, a legtöbb jól fizető munkakör azért jól fizető, mert van az eredményeire kereslet és ehhez képest kevés ember van, aki képes/hajlandó elvégezni, mert:
A) a többség számára nehezen tanulható, vagy olyan adottság kell hozzá, amivel kevesen rendelkeznek
B) nehéz/kellemetlen maga a munkavégzés
Ez mindig is így volt. Akármennyire is töröm a fejemet, nem jut eszembe olyan munkakör, ami jól fizet és nem illik a fenti sémába. (A vállalkozás egészen más tészta, még mielőtt valaki valami hasonlóval jönne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!