Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi Magyarországon...

Szerintetek mi Magyarországon az a legkisebb nettó összeg ami alatt nem szabad elvállalni egy munkát?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 26. 19:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

"Aki meg diplomával annyira életképtelen, hogy akár 130e-ért is dolgozna, na az olyan nem is érdemel jobbat."

Azért ez így nem pontos. Egyrészt ott vannak a tanárok és a többi bértábla szerinti, de diplomás dolgozó. Jó, lehet azt mondani, hogy tudták, hogy ennyit fognak keresni, de szerintem akkor is méltatlan, embertelen és felháborító ez a fizetés az ő tanulásba feccölt energiájukért és a társadalmi szempontból felbecsülhetetlen munkájukért.

A másik probléma, hogy a legtöbb diplomás, vagy most a példa kedvéért egyszerűsítsük le: szellemi munka Budapesten van. Ami van "vidéken", az vagy kell csókoséknak, vagy mondjuk a pesti bér 70%-át adják meg érte - de persze arra is azonnal rárepülnek az emberek. És ennyi, be is van töltve az összes szellemi munka "diplomás fizetésért". Az egész környezetemben nem hallok, látok, tapasztalok tömeges sikertörténeteket diplomások körében. Én magam 4 műszakban dolgozok, haverom Angliában kávékat kavargat, a többi, akinek "bejött az élet", mondjuk adminisztrációs munkát végez, valami szállodában nem éppen kiemelkedő bérért recepciós, vagy ha nagyon szerencsés (nem feltétlen az életének alakulásában, hanem hogy istenadta, kimagasló türelme van az emberekhez), akkor SSC-ben helyezkedett el. A maradéknak marad a többi munka, ami 8 általánossal vagy érettségivel simán betölthető lenne, bár tény, hogy azért 2020-ban tényleg ritka még gyárak közt is a nettó 130-at fizető hely. Bár fene tudja, árufeltöltőktől hallottam olyat, hogy 5 év munkaviszony után is alulról karcolta a fizetése a 150-et.

Ettől függetlenül a lepontozott kollégánknak abban igaza van, hogy most, hogy kezd tényleg nagyon beütni ez a mesterségesen generált világválság, a nettó 130-ért is sorba fognak állni az emberek. Felnéztem Professionre kíváncsiságból. Megyeszékhelyen élek, eddig átlag 100 hirdetés volt fent, akármikor szétnéztem. Most van nem egész 40. Az összes kereskedelmi és ipari állásajánlat eltűnt; pár tucat mérnök kell csak, és ki is fújt a felsorolás. Mondjuk ezek a pozíciók is hónapok óta nyitottak, nem tartom kizártnak, hogy csak elfelejtették egy részüket levenni. Úgyhogy ja, szerintem az elkövetkező hónapokban tényleg az lesz, hogy még ezért a(z egyébként saját véleményem szerint is elkeserítő) alamizsnáért is taposni fogják egymást az emberek.

2020. ápr. 27. 20:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem attól is függ, milyen jellegű munkáról van szó.

Ha mondjuk valami laza, tingli-tangli meló, ahol egész nap csak elvagyok a vakvilágban, megszakadni nem kell, jó a társaság és a munkakörülmények, akkor azt kevesebbért is elvállalnám, és ha nagyon kell a pénz, lesz még energiám mellette egy másodálláshoz is. Van ugye a mondás is, hogy "amíg csak fizetgetnek, addig csak dolgozgatunk." Mondjuk, hogy 150 ezer.

Viszont fizikai munkát, rossz körülmények között, ahol kvázi biorobot lennék, na olyat 250 ezer alatt biztosan nem vállalnék. Oké, kidolgozom a belemet nekik, de akkor azt fizessék is meg, aprópénzért nem leszek rabszolga.

2020. ápr. 27. 23:20
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

"Viszont fizikai munkát, rossz körülmények között, ahol kvázi biorobot lennék, na olyat 250 ezer alatt biztosan nem vállalnék. Oké, kidolgozom a belemet nekik, de akkor azt fizessék is meg, aprópénzért nem leszek rabszolga."

Na ne mégis honnan veszed a téveszmét hogy veled, a századrangú semmijózsival majd leáll a cég alkudozni? hogy te mennyiért vagy hajlandó melózni?

HOL ÉLSZ TE?

100an várnak a helyedre! Ha nem csinálod amit mondanak már ki is vágtak és 100 másik áll a helyedre aki meg csinálja akár nettó 100-ért is csak legyen végre valami!

HOL ÉLSZ TE?

mert nem itt 2020 Magyarországán az biztos

2020. ápr. 28. 08:46
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

"na olyat 250 ezer alatt biztosan nem vállalnék."

Akkor nem vállalod. Ott áll mögötted 100 másik aki meg igen.

2020. ápr. 28. 08:46
 15/20 anonim ***** válasza:

6os

olyan huly.ek vagytok bakker.

Pont ezt irtam hogy nem vallaltam el 130alatti melot. Nem latod?

Azert felmondtam inkabb.

köxi

2020. ápr. 28. 09:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#13, #14: az a 100 másik valószínűleg mind aluliskolázott, a 8 általános 10 év alatt végezte, aki bármit bármennyiért megcsinál, nincsenek különösebb igényei.

Aki viszont évekig tanult és küzdött azért, hogy normális életkörülményeket teremtsen magának, az miért is elégedne meg aprópénzzel? Ha valakinek van piacképes tudása, az megteheti, hogy alkudozik meg válogat.

Akinek meg a legnagyobb érdeme, hogy van 2 keze és lába, valamint megérti a rövid, egyszerű utasításokat, az valóban örüljön annak, ami jutott.

2020. ápr. 28. 19:11
 17/20 anonim válasza:
34%

" Ha valakinek van piacképes tudása, az megteheti, hogy alkudozik meg válogat.“

Ez az állítás már nem érvényes. Hol éltél az elmútl 2 hónapban? Egy lakatlan szigeten?

Egy utasszállító pilóta vagy repülőtechikus az piacképes végzettség? Az. VOLT.

Most állástalan pilóták ülnke otthon 0 ft-tal. És hova kellenek. sehova.

A pincér szakács felszolgáló az piacképes? Az. VOLT.

Most? Örül ha árufeltöltőnek kell...

HOL ÉLTÉL AZ ELMÚLT 2 hónapban? Mert nem ebben a világban az biztos.

2020. ápr. 29. 07:30
 18/20 anonim ***** válasza:
91%

sajnos ezt meg a kormany se kepes felfogni h nincs munkahely es az ujjat mozdítana h szerencsetlen emberek akik munkanelkuliek vagy elotte pont valtottak munkat es azok maradtak segitse oket .

De adot azt bezzeg tudott vonni rendesen nem szeggyelte h az amugyis keves fizubol levon egy csomo adot.

De magara nem sajnallja. Inkabb foldala bújnek helyettuk szegyenemben :D

2020. ápr. 29. 15:22
 19/20 anonim ***** válasza:

17: Az IT-szférában dolgozom, nálunk nem volt leépítés, sőt, jelenleg is munkaerőhiány van.

Ennek többek közt az is az oka, hogy a cég is igen magasra teszi a lécet, viszont ugyanígy nem fukarkodik a fizetésekkel sem.

A mi szegmensünket (eddig) még nem érintette a válság, ugyanúgy van munkánk, mint eddig is.

2020. máj. 3. 11:23
 20/20 anonim ***** válasza:
89%

"A mi szegmensünket (eddig) még nem érintette a válság, ugyanúgy van munkánk, mint eddig is."

Én is IT-ben dolgozok (fejlesztőként) de szinte biztos vagyok benne, hogy ériteni fog minket is. Még lefutnak az eddigi megrendelések, végigmennek a fejlesztések, aztán nem tudom mi lesz. Senki sem fog válság idején százmilliókért szoftvert fejleszteni, meg vállalatirányítási rendszert bevezetni és hasonlók. Megy majd a jelenleg futó rendszerek supportja és ennyi.

2020. máj. 3. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!