Mi lesz azokkal az emberekkel akiknek nincs megtakarításuk, és nem tudnak dolgozni?
Szerintem nagyon sok olyan ember van aki egyik hónapról a másikra él. De most nem tud dolgozni, a pénze fogytán, velük mi lesz ha még hónapokig nem fog pénzhez jutni? A segély nem sok főleg ha csak 4 óraára volt bejelentve, ráadásul ha albérletben lakik.
Lopkodni fognak üzletekből, emberektől???
Felelős gyerekvállalás?
Írd le kérlek az milyen!
Csak akkor vállaljak gyereket,ha egyedül is el tudom tartani,hátha apuci közben lelép?
Csak akkor válljak gyereket,ha van saját házam,mert albérletbe minek is szül valaki?
Csak akkor vállaljam,ha a munkaadóm vár rám minimum 2 évet babázás után és még tolerálja vagy 4-5 éven,vagy akár 8 éven keresztül is,ha esetleg beteg?
Csak akkor merjek szülni,ha meg tudom oldani akár fél éven keresztül is,hogy nem tudok rendesen dolgozni,mert beüt egy világjárvány?
Vagy csak akkor merészeljek gyereket vállalni,ha a jósnő azt mondja a gömbjébe nézve,hogy se rákom,se agyvérzésem,se autóbalesetem nem lesz soha és kihúzom TUTIRA a gyerek 18 éves koráig?
Ugye az megvan,hogy egy bolti eladó,postás,takarítőnő,de még egytanárnő vagy ápólónő se fogja tudni hozni ezt a szintet?
Ki az,aki szerinted merhet SZAPORODNI???
Jah és hogy boldog legyél teljesen.
Volt devizahitelem is.
Havi 140.000ft volt a kezdő havi törlesztésem és 340.000ft!!!!!!!!!!! akkor,amikor fixálva lett!
Ne mond azt nekem,hogy ez tisztességes volt,mert "jajjasvácifrank"!
Francokat!
Undorító módon vágták át a bankok az embereket!
Olvass csak utána,hogy ezekben a perekben hogy döntöttek Európa szerte!
Ha havi 140 ezres törlesztővel kezdtél, és 300+ lett a vége, akkor nyilván egy olyan kacsalábon forgó palotát vettél, amit amúgy nem engedhettél meg magadnak.
Sokan beleestek ebbe, mivel a bankok boldog-boldogtalannak megadták a hitelt, komolyabb vizsgálat nélkül.
Újabb felelőtlen és kényelmes döntés, mert a munkához/ovihoz/sulihoz/belvároshoz közel, nagy ház/lakás kellett.
Ezt látom magam körül is, kisgyerekes anyuka meg van őrülve, mert a gyereket nem vették fel az oviba, ami 2 percre van, helyette most lehet, hogy napi 10!!!!! percet kell majd sétálni reggel, és az már a világvége!
Vagy hogy buszozni kelljen? Na ne, hát akkor aztán tényleg inkább öngyilkos lesz az ember, mert hát úgy nem lehet élni!
Komolyan nem értem...
Lehetett volna gondolkodni? Igen!
Hogy mit jelent a felelős döntés és felelős gyerekvállalás?
Én pl mindig azt javaslom, hogy nyugodtan lehet kijjebb menni a városból, akár vidékre. Emberek tömegei élnek ott, és boldogok. Hogy nem annyira kényelmes? Meglehet. Korábban kell kelni egy órával, de őszintén mondom, nem halt bele senki. Hamar megszokod. És nem a szmogban meg a zajban neveled fel a gyereked, esetleg nem 10 nm kerted van, 50 millióért, hanem 500 nm, 15 millióért.
És láss csodát, ki tudod fizetni, és még másra is marad, tudsz félretenni, és nem dől össze a világ, ha kicsit kevesebbet visztek haza.
Az én törlsztőm 30-ról indult, és most 55.
Ja, hozzáteszem, hogy ami a városban 50, és vidéken 15, azt senki ne gondolja, hogy különösebb eltérések vannak minőségben vagy méretben. Egyszerűen a kényelmet meg kell fizetni. Egyébként meg ha 300 helyett 50 a törlesztőd, akkor belefér egy kocsi, de kettő is. És ugyanúgy ott vagy a munkahelyeden 30 perc alatt, mintha a városi forgalmon kéne átverekedned magad. Szerintem amúgy a gyerek is kiegyensúlyozottabb és egészségesebb lesz, ha természetközelben és állatok között nő fel, mintha a betondzsungelben szívja a szmogot és a számítógép előtt ül egész nap.
Csak gondolkodni kellett volna.
Na, ezt jelenti számomra a felelős döntés és a felelős gyerekvállalás.
És ne jöjjön nekem senki kifogásokkal, mert ha én egyedülállóként tudok vidékről járni dolgozni, el tudok tartani +2 főt, tudom fizetni a hitelemet egy közepes fizetésből, és kocsi nélkül nem dől össze a világ, akkor ezt más is meg tudja csinálni. Csak esetleg nem akarja, mert lusta.
Falun élek!
A hitel egy négylakásos házra ment,amit azóta is kiadunk!
Puszillak!
Látod-látod,csak nem bírsz leállni!
Ahogy látod,én nem panaszkodni jöttem,hanem utálom a gyűlölködő,megmondó,a szerencsétlenbe belerúgó embereket!
(Jah!És van közjegyzői szerződés a bérlőkkel!)
Valamit benéztél.
Én csak az utolsó választ írtam, előtte nem velem vitáztál.
Nem gondolom, hogy gyűlölködő lennék, vagy belerúgnék bárkibe. Már megbocsáss, de azért, mert van véleményem??? Ennek így semmi értelme... amint látod, a válaszod senki szerint sem volt értelmes.
Szóval olyasmire vettél fel hitelt, amiben nem is élsz, hanem kiadod. Akkor tehát nem volt rá valójában szükséged, csak nyerészkedni akartál, de amikor már nem te nyerészkedsz, hanem a bank nyerészkedik rajtad, az egyből baj. Amíg neked állt a zászló, és folyt be a sok pénz, addig bezzeg jó volt...
Nem kéne átértékelni, hogy kivel van itt a probléma?
Puszilgathatsz, de ez egy csúnya öngól volt. Beismerted, hogy olyasmire vettél fel hitelt, amire nem volt szükséged. Kb. a Bíró Ica-effektus. Telesírja a médiát, hogy a bank viszi a házát, csak azt felejti el megemlíteni, hogy nem azt viszi a bank, amiben lakik, hanem a nagyságos asszony felvett még a vállalkozására egy 70 milliós hitelt egy másik házra.
Tudod, ezt úgy mondják, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.
Minek kellett 4 lakásos ház, ha nem tudtad kifizetni? Valamennyid volt, mert kapál hitelt - vagy épp semmid nem volt, hanem a lakóházad volt az "önerő"?
Miért nem akkorát vettél, amit ki tudsz fizetni? Nyilván azért, hogy minél nagyobb hasznot bezsebelj, felelőtlenül nem számolva az esetleges veszélyekkel.
300 fölötti törlsztő, de 4 lakás kiadva ezt vissza kell hozza, szóval ha folyamatosan ki van adva, akkor még így is van nyereséged, ezért nem tudom, miért támadsz másokat.
És ez továbbra sem belerúgás a másikba.
Az, hogy az embernek van véleménye, és hogy tud előre gondolkodni, nehogy már olyan tulajdonság legyen, amiért szégyellnie kelljen magát! Mert ezt most úgy adod elő, hogy csak azokkal kell törődni, akik nem tudnak fizetni, mert jaj szegényeknek sok a hitel! Mi lenne, ha inkább azokat dicsérnéd meg, akik értelmesen döntöttek, hiszen ez a normális emberi viselkedés! Nem költekezni ész nélkül a más pénzén, aztán sírni, és mástól várni a megoldást. Komolyan ez megy? A felelőtleneket ajnározzuk, a normálisokba meg belerúgunk? Miféle felfogás ez?
Ugye, ugye... Ezért nem szabad sz@r pénzért állást vállalni. Jön mindig jön a hülye szöveg, hogy örülni kell a munkának, meg a kevés is több, mint a semmi. Hát elárulok egy titkot, mert ahogy látom a szocializmus a fejekben kísért : MINDENKI SAJÁT MAGÁÉRT FELELŐS, ezt kéne már felfogni.
Az állam nem fog segítő kezet nyújtani, bármennyire is rosszul esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!