Elmehetek munkanélkülire, ha a felmondási idő alól felmentettek?
Valamit keversz. Az, hogy felmentenek a felmondási idő alatt a munkavégzés alól, azt jelenti, hogy még tart a munkaviszony (a felmondási idő végéig), ugyanúgy kapsz fizut, csak nem kell bejárnod.
És van az, amikor a munkáltató eltekint a felmondási idő letöltésétől, ekkor megszűnik azonnal a munkaviszony. Itt viszont fizu sincs, mivel nem dolgozol már ott.
Nálad melyik van?
Na szóval.
A munkaviszonyom megszűnt, a felmondási idő alól felmentettek, így elmehetek máshova is dolgozni, ezt le volt írva a felmondási papíromra. A felmondási (felmentési) időre jár az alapbérem, amit a cég kifizet. De ebben az időszakban már elhelyezkedhetek máshol is dolgozni. Tehát ha elhelyezkedhetek, akkor a munkaviszonyom a felmondás napjától megszűnt. Mivel 2 munkáltatóval nem lehet jogviszonyom. Így ezért kérdezem, hogy munkanélkülire jogosult vagyok-e? Mivel a munkaviszonyom megszűnt, attól független, hogy kapok bért erre az időszakra.
"Mivel 2 munkáltatóval nem lehet jogviszonyom"
Ez nem igaz. Akárhány munkahelyed lehet egyszerre. Milyen dátum van a felmondáson, mikor szűnik meg a munkaviszonyod?
A munkaviszonyom április 6-án.
Bele van írva az is, hogy a felmondási idő teljes időtartamára felmentjük a munkavégzés alól, így nyugodtan elhelyezkedhet. De bele van írva az is, hogy május 5.
A jogviszony dolgot úgy értettem, hogy nem lehet egyszerre 2 főállásom. Viszont április 6 után mehetek máshova is dolgozni főállásban, tehát akkor egyértelműen a munkaviszony megszűnik. Azért volt ez a kérdésem, hogy ilyenkor jogosult vagyok-e már munkanélkülire.
Te valamit nagyon félreértesz.
Van jogviszonyod - május 5-ig. A felmondási idő alól felmentenek, tehát nem kell dolgoznod, de kapod a béred MIVEL JOGVISZONYOD ÉL!
Dolgozni elmehetsz "főállásba" ahova akarsz, ez nem függ attól, hogy él-e a jogviszony az előző céggel vagy sem. Lsd fél parlament 6-8 "munkahelyről" vesz fel munkabért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!