Aki alkalmazott az tulajdonképpen egész életében egy modern rabszolga?
"#6 irigyekből több van."
Mégis mire? A 4 db OKJ-dre? :D
Csak a gyakorlatban nagyon nehéz olyan vállalkozást indítani, amiből az ember tényleg megél.
Alkalmazottként is meg vannak szabva a keretek, első körben meg kell élni valamiből.
Szóval a gyakorlatban igenis nem túl sok választási lehetősége van az egyszerű embernek.
mindenki aki dolgozik az rabszolga. Ez van.
Belul jol legyel és megbékélve 💯 az Istennel ez a lényeg hidd el nekem, mert nem tudod mikor lépsz át a túlvilagba ahol a sok pénz mitsem ér, csak az amit érte es a szegenyekert tettel.
udb
Nem.
Én legalábbis alkalmazott vagyok, de
- nem vagyok senkinek a tulajdona
- a gyerekeim se lennének más tulajdonai
- nem adnak-vesznek pénzért
- szabad vagyok, bárhova mehetek ahova vannak megfelelő papírjaim
- szabad vagyok, szabadon házasodhatok, vállalhatok gyereket
- szabad vagyok, eldönthetem hogy dolgozok-e és ha igen akkor hol, milyen munkakörben
stb
# 16
A Kérdező modern kori rabszolgaságot írt, azaz a rabszolgaság modern kori megfelelője. Nem szó szerint a régi, középkori...
Eszerint például én igenis rabszolgának érzem magam, mert az időm 95%-ban nem csinálhatom azt, amit szeretnék.
#17: Senki sem tartott a fejedhez pisztolyt, mondván csak szar szakmát tanulhatsz ki, szar végzettséget szerezhetsz és szar munkát csinálhatsz.
Szóval szó sincs rabszolgaságról. Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy olyan munkát találjon, amiben megtalálja a számítását
Csak nem biztos, hogy pénze, ideje van átképezni magát, nem biztos, hogy elég jó hozzá az agya. Ha meg átképzi magát, vagy sikerül, vagy nem.
De az is lehet, hogy heti 40 órában végezve már a világon bármit megunna. A jellemi ilyen. Én is ilyen vagyok.
Én épp a programogramozásra képzem át magam, baromi nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!