Várhatóan milyen szakmákra lesz kereslet a most kibontakozó helyzetben (a járvány után)?
Én úgy gondolom, egészségügyi dolgozó, pedagógus, rendőr, tűzoltó, tömegközlekedésben dolgozó.
Ezekből hatalmas a hiány, és a munkanélküliség ellenére se hinném, hogy sokan erre képeznék át magukat plusz nem is mindenki képes rá, nem is mindenkit vesznek fel (pl rendőrnek).
A vendéglátás, turizmus tippem szerint nem fog pörögni, vélhetően az autógyártás, építőipar se és semmi olyan, ami nélkülözhetetlen lenne a mindennapi élethez.
Szerintetek?
Esetleg érdemes is a fentiekben gondolkozni?
"Én úgy gondolom, egészségügyi dolgozó, pedagógus, rendőr, tűzoltó, tömegközlekedésben dolgozó."
Ezekre eddig is volt kereslet, csak az ember kevés aki ezekbe képzeli el a karrierjét, mert a munkakörülmények rosszak, a fizetés pedig csapnivaló ezeken a területeken.
"vélhetően az autógyártás"
Az fog kihúzni minket rövidtávon a sza_ból a jelenlegi berendezkedés mellett.
Pontosítom a "jó szakember" fogalmát:
Lehetőleg legyen férfi, mert akkor nem fog szülni, sőt, talán kevésbé ő marad otthon a beteg gyerekekkel.
Legyen 50, sőt, inkább 45 alatti, mert akkor még relatíve egészséges illetve hosszabb távon lehet tervezni vele.
Legyem 10+ év tapasztalata.
Legyen hajlandó mindenre IS.
Mi a véleményetek amúgy, mi legyen az ember "B" terve?
Szerintem a jó szakember ezt jelenti:
- alapos elméleti ÉS gyakorlati szakmai ismeretek
- az adott szakma magas szintű kivitelezéséhez szükséges tehetség
- az egész munkafolyamatot globálisan átlátó, rendszer szintű gondolkodás
- gyors és egyben precíz munkavégzés
- lojalitás
- tudjon nemet mondani
Amiket te felsoroltál, az . Az, hogy ezt valaki 3 vagy 10 év alatt éri el, már egyén kérdése. Van aki 3 év alatt mélyebb, alaposabb ismeretekre képes szert tenni, jobb gyakorlati kivitelezés mellett, mint aki 10 éve csinálja. Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!