Mennyivel kell többet dolgoznom versenyszférában mint közalkalmazottként?
8 évet lehúztam közalkalmazottként de a fizetés még a mostani minimális emelés után is nagyon rossz,alig több mint netto 150.
Az egyetlen pozitivum hogy nincs túlóra, és a napi 8 órából, 3-4 órát kell dolgozni azt is lassított felvételként,mindig tartanak cigiszünetet, kávészünetet,reggeli szünet,edéd szünet stb.
Nem tudom mennyire drasztikus váltás lenne ha elmennék versenyszférába.
# 10
A "közalkalmazott" az egy nagyon tág gyűjtőfogalom.
Csak úgy kíváncsiságból próbáld összeszámolni hogy ezen belül mennyi féle munkakör van..? Az,hogy te havi nettó 140 ért kínlódsz valahol az a te dolgod.
Na, a lepontozás meg is történt... miért nem lepődök meg? :D
És a következő: "kérdező, te nem dolgoztál még közalkalmazottként"
Pontosan az, amit írtam. Ha valaki még nem találkozott egy jelenséggel, akkor az nem is létezik. :D
Annyira viccesek vagytok!
Tényleg, komolyan azt állítjátok, hogy mindenki csak úgy dolgozhat, csak olyan munkatempóban, mint ti? Semmi mást nem is lehet elképzelni, létezni meg végképp nem létezhet...
Ez annyira komolytalan. Nem felnőtt, intelligens emberhez méltó gondolkodás.
Én szándékosan nem írtam cégnevet, senki sem akarja, hogy beazonosítsák. Szolgáltató cég, több ezer dolgozóval, az egész országban jelen van, és Európa nagy részén is. Nagy nevű, mindenki ismeri.
"Pontosan az, amit írtam. Ha valaki még nem találkozott egy jelenséggel, akkor az nem is létezik. :D
Annyira viccesek vagytok!
Tényleg, komolyan azt állítjátok, hogy mindenki csak úgy dolgozhat, csak olyan munkatempóban, mint ti? Semmi mást nem is lehet elképzelni, létezni meg végképp nem létezhet..."--- hahaha :)
Pont ezért is írtam le, hogy nálunk mi a helyzet!
Ráadásul ez már a 3-edik helyem, de eddig nem találkoztam a kérdező által vizionált munkaelvárásokkal.
Hallomásból viszont tudom, hogy részben kivételt képeznek az önkormányzati állások, az ott dolgozok között akad néhány csókos, aki nem csinál semmit pl. volt barátnőm munkaidőben szokta letölteni a filmeket, mikor nem volt netünk :)
Másrészről, ha az utca emberét megkérdezed, a kérdező süketelését fogod visszakapni :)
"szabad tudni milyen munkát végeztek? én is úgy szeretnék csak ,,pihenni'' bejárni"
Beazonosítható konkrétumokat nyilván senki nem fog írni.
Minden olyan munkakör vagy foglalkozás ilyen egyébként ami nem produktív munka. Én pl egy (fel)ügyeleti munkakörben vagyok,a rámbízott rendszer működését felügyelem,dokumentálom.Ezen kívül van még pár apróság amit megcsinálunk,de még azokkal együtt is ahogy írtam föntebb a munkaidőm kb 10% effektiv munkavégzés...
Ilyen is olyan is van, itt is és ott is.
Én multinál kezdtem a pályám, két cégnél is voltam. Munka volt, volt hogy hajnalig bent voltam, volt hogy 9re már végeztem, mert épp nem volt semmi fennakadás. Irodai munkakörök voltak, gyártás/termelés területen. Szép fizetést kaptam.
Aztán pár év gyed után a régi vágyam teljesült, kormánytisztviselő lettem. Munka az van itt is, folyamatosan van mit csinálni és teszem is a dolgomat. Megalázóan kevés pénzért.
Tudod mi a két óriási különbség? A stressz és a megbecsültség érzésének teljes hiánya. Lehet választani, kinek mi a fontosabb...
Pontosan így van.
A versenyszférában az a kemény munka, hogy mindig új és új módokon add elő, hogy neked mennyi munkád van...
Egyik kollégámnak van egy fő tevékenysége, a többi csak sallang. De olyan profin betanult előadást nyom, mikor arról kell beszélni, hogy ki mit csinál...
Mondjuk aki csinál hasonlót, az átlátja, hogy egy tevékenységet többféle módon nevez, vagy részfeladatokra bont, mert így többet beszél... a többi meg olyan apróság, hogy 5 percet tölt vele, de 20 percet regél róla...
Személyes tapasztalat. Az emberek többet beszélnek arról, hogy mennyit dolgoznak, mint amennyit valójában dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!