Feladnád a karriered külföldi munkáért?
Biztos nem az első ilyen kérdés már az oldalon, bocsánat.
Megszerzed a diplomád, megküzdesz érte, majd látod, hogy mennyire kilátástalan a helyzet az országban.. Aki meg kimegy külföldre, vígan éli életét. Bevállalnád ezt?
Nyilván külföldön sem minden szép, és jó, viszont ettől talán jobb.
Én már megtettem :)
Miért adná fel a karrierjét az aki külföldre megy dolgozni? Külföldön nem lehet a karriert folytatni vagy akár újat kezdeni egy másik területen?
Ha valaki külföldre megy dolgozni úgy, hogy itthon karrierje volt, akkor biztosan nem egy takarítói munkáért adja fel a karrierjét, hanem egy hasonlóért, mint amit itthon csinált. Esetleg elege van abból, amit eddig csinált és másba kezd külföldön. Nincs ebben semmilyen feladás. Egy újabb lépés a karrierben. Pályakezdőként nem igen vesznek fel valakit csak úgy külföldön, van elég helyi pályakezdő is. Ha valakit egy másik országból vesznek fel, akkor nincs személyes találkozás, max. videókonferencia, több időbe telik mire az illető kiköltözik, azaz jobban járnak egy helyivel. Ha valakit mégis külföldről választanak, akkor nem egy kezdő pozícóra.
Azt nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki egy karriert feladjon és külföldre utazzon úgy, hogy majd ott keres munkát. Komoly költsége és kockázata van ennek.
Aki értelmes (!) diplomával nem boldogul ebben az országban, az máshol se fog.
Egyébként simán lehet. Nekem itt is van karrierem, de magánéleti szempontokból lehet, hogy megpróbálkoznék egy kellően jó szakmai ajánlat esetén külföldön is.
Mért kéne feladni a karriered?
Talán az itthon szerzett diplomádat nem tudod kint hasznosítani?
Én pont olyanon dolgozok, ami hiány cikk sok országban és Pl.: USAba gyorsított eljárásban tudnék zöldkártyát kapni vele.
Én BSC után külföldön kezdtem a diplomámnak megfelelő állásban.
Bárhol el tudsz helyezkedni külföldön is diplomával ha nem kell a munkáhóz anyanyelvi szintű nyelv ismeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!