Szerintetek nem igazságtalan, hogy külföldön mosogatással ugyanannyit lehet keresni, mint itthon diplomával, nyelvvizsgával?
Kesves 6.,
5. valaszolo vagyok. Londonban elek, nem szobaban.
Akkor is nehez ezt megvalaszolni igy adatok nelkul.
Pl. most azt se tudom mennyit kap itt egy mosogato vagy otthon egy diplomas.
Szepen le kene vezetni a kerdezovel.
................... magyar diplomas | kulfoldi mosogato
1. netto ber
2. lakas
3. szamlak
4. kozlekedes
5. haztartas
marad:
+ Ehhez azt is kene tudni, hogy alanyunk egyedul el vagy parral esetleg csaladdal.
+ Hol lakik? Fovaros belvarosa, kulvarosa, agglomeracio, megyeszekhely, kisvaros, falu.
Aztan ossze tudnank hasonlitani erdemben es nem hasrautes szeruen a vegeredmenyt.
10#
Ja, csak a kérdezőnek nem fogorvosi diplomája van!
Diplomások is mosogatnak. Lehet menni.
Többen leírták már előttem, hogy külföldön az élet is drágább, de ez csak részben igaz. Saját tapasztalatból: én külföldön élek és a legtöbb magyar akit ismerek takarításból él már évek óta és nem rosszul. Egyikük már 6 éve itt van és tervezi egy lakás vásárlását (hitelre természetesen), de a többinek sincs megélhetési gondja. Természetesen keményen kell dolgozni és nem keveset, hatalmas a "konkurencia", azaz gond nélkül találnak a nem rendesen dolgozó helyére másikat, de kényelmesen meg lehet élni a fizuból. Persze lehet még többet félretenni ha csak szobát bérel valaki, nem teljes lakást, ha sokat túrázik. Így akár annyit is félre lehet tenni havonta, mint egy diplomás irodai dolgozó.
Magyarországon kétlem, hogy takarításból kényelmesen meg lehetne élni és még félre is tud tenni az illető, de ennek semmi köze a nyugathoz, multikhoz, kizsákmányoláshoz (és még ki tudja miket szoktak hibáztatni az emberek), sokkal inkább az elmúlt 70 év történelmének, a megválasztott politikusoknak, a korrupció mértékének (nemcsak a politikában, mindenhol - lásd számlával drágább, nem jelentem be a munkavállalót, stb.) és a magyar mentalitásnak (dögöljön meg a szomszéd tehene, a szomszéd fűje mindig zöldebb, stb.).
A kérdésedre 'nem' a válaszom, mert külföldön (értsd nyugaton) mosogatással/takarítással nem lehet olyan jól megélni, mint ugyanott diplomával. Ne hasonlítsd össze az almát a körtével.
"Magyarországon kétlem, hogy takarításból kényelmesen meg lehetne élni és még félre is tud tenni az illető"
Azért Magyarországon is sokan szépen keresnek vele, ha feltalálják magukat és egyénileg vállalnak munkát. 2000-3000 Ft/óra és tele vannak.
Nem. Az az igazsagtalansag, hogy a magyar elelmiszerarak nyugat-europaiak.
Persze ettol meg nem lehet osszehasonlitani a megelhetes koltsegeit. Nyugat-Europaban elni sokkal, sokkal tobbe kerul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!