Mennyi adót vonnak le a fizetésemből?
Figyelt kérdés
Bocs ha hülye kérdés, de ez az első munkám + a HR-es nő nem volt túl segítőkész.
Info:
- Az egyetemi kötelező szakmai gyakorlatomat csinálom.
- A cégnél diákként vagyok gyakornoki pozícióban, de nem diákszövetkezeten keresztül.
- Bruttó órabér: 1800 Ft
Csak 15% SZJA, vagy 34,5%?
2020. febr. 10. 17:41
1/5 anonim válasza:
Nem. Vannak más adók is. Egyénenként változó az adózás, gyerekszám, tartós betegségek stb. Én nagyjából a 40%-át számolnám, amit levonnak. Gyakornoki munka, lehet, hogy másként adózik.
3/5 A kérdező kommentje:
Oh szóval akkor a bruttó órabérből kivonom a minimál órabért, a maradékot 0,85-el szorzom aztán hozzáadom azt amit először kivontam. Így elég barátságos, akkor az 1800 bruttó az kb 1650 nettó.
2020. febr. 10. 19:09
5/5 anonim válasza:
Azt még elfelejtettem írni, hogy nagyon jó szakmai gyakorlati helyet fogtál ki, mert a munkáltatók általában erre az időszakra csak a minimálbért szokták fizetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!