Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha tanulni kell a jóléthez,...

Ha tanulni kell a jóléthez, akkor sok tanult ember miért nem gazdag?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember van itthon aki orvos, tanár, mérnök, ügyvéd, vagy valamilyen pénzügyi végzettségü, aztán pár százezerért robotolnak egy irodában.

Ellenben sok vállalkozó egy érettségivel vagy szakmával milliókat keres, mert van üzleti érzéke.

Nem mintha ez gazdagság lenne, de azért lényegesen magasabb életszínvonal.

2020. febr. 9. 20:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Piacképes szakmád van,folyamatosan fejleszted magad,mellette képzed magad soft skillekben meg tanulsz a pénzről,mármint pénzügyi IQ-d fejleszted meg mellette még olvasol megállás nélkül sikeres emberekről meg hajtasz tepersz figyeled a cégnél a lehetőségeket,plusz kontraktorkènt dolgozól már mint szakértő.

Utána akár saját cég is lehet.

Na így leszel gazdag ha beleteszed a melót kőkeményen,lesz olyan,hogy elájulsz sőt totâl kimerülsz sőt alvás időt csökkented,meg kell tanulnod gyorsan aludni.

Schwarzenegger mondta: ,,Siess az alvással,mert amíg alszol más pénzt keress".

2020. febr. 10. 08:59
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

A tanult emberek nagyobb százaléka milliomos, mint a tanulatlan embereké.

A diploma és a megszerzett tudás nem garancia a gazdagságra, csak az esélyeidet növeli.

2020. febr. 10. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

A tudás maga nem elég, ha a módszer nem jó.

Ha például órabérben dolgozol, akkor brutál magas díjazással és/vagy brutál sokat kell robotolni.

Hatástöbbszörözés nélkül nagyon nehéz vagyont építeni. A legtöbb okos ember azért nem lesz gazdag, mert egyszerűen rossz úton jár a pénzszerzés terén.

2020. febr. 10. 11:33
 14/16 anonim ***** válasza:
36%

Azt vagod hogy a valallkozasban nincs tappenz,szabi,munkido vege?

Utalom mar ezt a szar dumat.

A vallalkozo ismerosok halalra dolgozzak magukat nekem pedig van szabadidom

Ennyike

2020. febr. 10. 14:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Itthon sokan azt hiszik, főleg a munkás réteg, hogy tanulni nem éri meg, időpocsékolás, anélkül is gazdag lehetsz stb... Ez igaz, de a diploma BIZTONSÁGOT és JOBB esélyeket jelent. Pl: bárhol a világom elhelyezkedhetek, mivel tudok angolul, van egy hasznos diplomám és jelenleg lassan 4 év munkatapasztalatom. Ha kirugnak cégtől elmegyek máshova. Ha szemét a főnök felmondok és elmegyek máshova. Ha nem vehetem ki szabimat úgy, ahogy szeretném, elmegyek máshova és stb stb stb... Ezen kívül heti 4 napot dolgozok irodába és egy napot otthon. A munkaidőm 8 óra. 370 et keresek nettóba, annyira is vagyok bejelentve. Miliomos leszek valaha? Nem hiszem. Azzal foglalkozok amit szeretek? Igen. Bármikor találok munkát bárhol? Igen. Szóval anyagi biztonságba leszek életem végéig, ha lesz válság ha nem.

A diploma ezért kell, mert egy hatalmas esélyed lesz egy anyagi biztonságra, ami szerintem azért jobb mint egy nagyon kis esély a meggazdagodásra.

Egyébként a vállalkozók élete igen hard, nem irigylem őket, én képtelen lennék annyit dolgozni és annyi stresszt feldolgozni. Szóval őket se kell irigyelni, lehet nincs éppen diplomájuk, de többet szívtak az életben mint én a diplomámért, szóval ők is megküzdöttek érte.

2020. febr. 12. 19:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a vállalkozók élete igen hard, nem irigylem őket, én képtelen lennék annyit dolgozni és annyi stresszt feldolgozni. Szóval őket se kell irigyelni, lehet nincs éppen diplomájuk, de többet szívtak az életben mint én a diplomámért"

Árnyalnám a képet, hogy egy másik szemléletet is kissé megvilágítsak.

Számomra például fontosabb a szabad időbeosztás az ún. biztonságnál. Nyolc évig voltam alkalmazott, és megőrültem a tudattól, hogy mindennap menni kell, ha esik, ha fúj.

Többet dolgozom, mint azelőtt? Igen. De azt, amit én szeretnék csinálni, és a saját ritmusom szerint tehetem. Ez önmagában óriási szabadságot ad.

Szerintem tévedés, hogy egy vállalkozás nem lehet biztonságos. Minél több lábon áll, annál biztonságosabb. Ha elég sok ez a láb, akkor kibillenthetetlenné is válhat.

2020. febr. 12. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!