Sokan miért veszik be azt a propagandát, hogy túl sok a diplomás, nem kell ennyi. Stb?
A valóság pedig pont az ellentéte.
Sok cég fejlesztést is hoz Magyarországra, ez mind a sok diplomásnak köszönhető.
Egy egyszerűbb példával élve:
A szüleim nem diplomások, hanem érettségijük, illetve szakmájuk van.
Édesanyám személypénztáros a MÁV-nál, sok-sok év tapasztalattal.Édesapám szintén vasutas.
Én kezdőként, amikor megkaptam a kemény táblást és feldobtam a kalapot, majd dolgozni kezdtem, akkor többet kerestem, mint a szüleim.
Annak ellenére, hogy nekik sok-sok év tapasztalata van a munkában, amit csinálnak.
Vagyis, egy diplomás kezdőként több pénzt kap, mint egy közel 30 év tapasztalattal rendelkező középfokú végzettségű ember.
Pedig, nem programozói diplomám van, hanem gazdasági, azon belül nemzetközi gazdálkodás.
És ezért, ezért akar mindenki diplomát nem nem középfokú végzettséget.
Ha nem születik az ember milliomos családba,ha nincsen kapcsolati tőkéje,akkor csak diplomával lehet karriert építeni és feljebb lépni egy társadalmi osztályt.
Ezt a legtöbb fiatal tudja.
Ez nem propaganda, ez szimpla tény, ha egyszer a legtöbb területen kevesebb az álláslehetőségek száma, mint az adott diplomával rendelkezőké.
Mellesleg hiába keres többet mondjuk egy repülésirányító, mint egy autószerelő, ha egyszer nincs szükség annyi repülésirányítóra mint autószerelőre. Pont a te fals logikád az alapja, hogy túl sok a diplomás.
Kedves 1,
azért a munkaerőpiac is kezd átalakulni.
Sok SSC van már az országban.Illetve, a nagy multik pl:Bosch komolyabb területeket is hoznak már ide.
Az Y, Z generációs emberek többsége felsőfokú végzettséget akar, karriert, kényelmes életet...stb
És, ha alapból nem olyan családba születtél, akkor a diploma a legkönnyebb út, egyfajta mankó.
Szobafestő apám nettó 400 körül keres.
Anyám bolt eladó, nettó 210.
Én 6 év egyetem után diplomás tanárként 140-et. Egyre jobban azt érzem, a diploma átok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!