Ha a bérigényemet alapos internetes kutatással támasztom alá, hogy Reporting/Data Analyst pozíciókban mennyi az átlagos (! ) fizetés (nem milliókat kérek), miért kezdenek a munkáltatók azonnal alkudozni?
1-es köszi a választ!
Ha minimalizálni akarják a költségeket (racionális gazdasági magatartás, OK), akkor miért nem ők adnak meg fizetési sávot? Miért várják a leendő munkavállalótól, hogy mondjon bérigényt (amit egyébként úgysem fogadnak el), amivel a jelölt esetleg ki is zárhatja magát a versenyből. Mi értelme van ennek így? :)
Talan amiatt, hogy ha kiirjak a fizetest, ami adni akarnak, te eleve nem jelentkezel, viszont igy, hogy mar megvan nekik az oneletrajzod, hatha ra tudnak venni, hogy dolgozz naluk. Masra nem tudok hirtelen gondolni, siman lehet, hogy mas van a hatterben, nem vagyok HR-es :)
Eleve a berigenynek szerintem nem is nagyon lehetne alapja, maximum felmereskent szolgalhat, mert ha mar csak ketto ember dolgozik a cegnel ugyanabban a pozicioban, tegyuk fel, hogy csak par honapos elteressel alkalmaztak oket, akkor szerintem az az alap, hogy ugyanazt a fizetest kapjak, hiaba mond barmelyik ember magasabb vagy alacsonyabb osszeget igenykent.
De csinalnak furcsa dolgokat neha, engem volt, hogy behivtak interjura, kb csak azert, hogy a szememre vessek, hogy nem rendelkezem bizonyos elvarasokkal, amik nekik vannak, amik egyebkent nem voltak az allashirdetesben (a ceg sajat karrier oldalan) feltuntetve, illetve az egyik elvaras csak elonykent volt megadva, es ismertem embert az adott cegnel, aki szinten nem rendelkezett azzal a dologgal. Persze ezt fel lehet fogni tesztkent, hogy akkor alljak neki meggyozni az illetot, hogy miert kellene ennek ellenere megis alkalmazniuk.
Engem olyan interjúra hívtak be, ahol csak azt szerették volna közölni, hogy az állást már betöltötték és nem aktuális a hirdetés.
A HR-es p***csa ezt 12 emberrel személyesen akarta közölni!
A legviccesebb, hogy nem én jelentkeztem hozzájuk, hanem ők kerestek meg, behívtak egy időpontra és ezzel fogadtak.
Pontosítsunk!
Bértárgyalás az, ha a végzettséged és tapasztalatod alapján már téged választottak és UTÁNA esik szó a fizetésről. A 0. körös bérigény-bekérés a béralku része, nem a bértárgyalásé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!