Főiskolai oklevéllel, és nem túl acélos angol
nyelvtudással van esélyem BIG4-hez kerülni?
Figyelt kérdés
Gazdálkodás és Menedzsment felsőoktatási szakképzés végzettségem van. Nem volt szükséges hozzá nyelvvizsga, így sajnos az angol nyelvtudásom nem is áll túl magas szinten, de dolgozom rajta és folyamatosan fejlesztem. Már több mint éve egy egyszerű adminisztrációs munkát végzek, és belefásultam. Amikor idejöttem ígérgettek fűt-fát, hogy itt gyorsan meg fogom tudni mászni a ranglétrát, és lesz előrelépési lehetőségem, de hazugság volt minden egyes szó. Nem tudok itt fejlődni, és ha ezeken múlik ebből a max. érettségit igénylő pozícióból fogok nyugdíjba menni. Az az álmom, hogy egy BIG4-nél dolgozzak. Ott biztos tudnék magamnak karriert építeni, megmászni a lépcsőfokokat és a fizetés is jó. Érdekel a világuk, és motivál, hogy egy ilyen környezetben lehessek. Elsősorban a KPMG-nél tudnám magamat elképzelni. Ezeken felül egyébként kinéztem még magamnak Morgan Stanleyt is. Érdemes beadnom valamelyikhez a jelentkezésemet? Tudom, hogy a FOSZK nem diploma, de ott is főiskolai anyagot adtak le, és többre vágyom annál, hogy excel táblákat szerkesztgessek, meg a vállalati rendszerben csak ugyanazt az egy gombot nyomkodjam életem végéig.
Nincs diplomád (ahogy írtad is a FOSZK nem az) és az angol nyelvtudásod sem áll túl magad szinten, mint írtad. Komolyan érdekelne, hogy ezek után miért gondolod azt, hogy majd egy KPMG-nélkül vagy egy Morgannél meg fogod mászni a lépcsőfokokat és karriert fogsz építeni? Feltehetőleg a szakmai dolgokkal is problémád lenne, de az angol nyelvvel mindenképp, egy Morgannél minden e-mail, minden dokumentáció, minden meeting angolul van.
Szerinted ennyire nincs ember?
De végezetül legyen valami pozitív is, fejleszd az angolod, művelődj szakmailag, és ha készen állsz, akkor hajrá! :)
2020. jan. 31. 22:26
2/9 anonim válasza:
menj el alapszakra (foszkot beszámítják) és fejleszd közben az angolod is. Ha szeptemberben elkezded a sulit, 2 év múlva már befejezheted és lesz diplomád, nyelvvizsgád, több tapasztalatod.
2020. jan. 31. 23:35
3/9 anonim válasza:
Igazából arra a droid munkára, ami egy big4-nál van junior auditoknak elég is lenne, de a menedzserek egoja ugyse engedné meg, hogy egy foszkról vegyenek fel valakit, nyelvtudás nélkül
2020. febr. 1. 08:18
4/9 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek, BIG4-hoz alaphangon beugró egy PSZ vagy jogi diploma. Nem mellesleg tényleg minden dokumentációt és meeting angolul van, hogy szeretnél nyelv nélkül boldogulni?
2020. febr. 1. 14:26
5/9 anonim válasza:
Már ne haragudj, de nem véletlenül vannak a big4ok és a Morgan féle befektetési bankok a toppon. Ha feltőltenék mindenféle OKJt végzett nulla emberekkel, akik nincsenek hozzászokva a teherbíráshoz, és ahhoz, hogy minőségi munkát végezzenek, akkor azzal a cég renoméja és bevétele is megcsappanva. Tanácsadáson pl alapkövetelmény egy MSC szintű diploma (azok közül sem akàrmelyik, hanem a jobbak - ELTE Corvinus), anélkül be se hívnak. Majd ha letettél valamit az asztalra, akkor próbàlkozz, addig pedig érd be a szintednek megfelelő munkával.
2020. febr. 9. 11:02
6/9 anonim válasza:
Ember, te minden kérdés alatt eljutsz az emberek 0,0000001%-a által végzett management consultinghoz, még ha valaki a lakatos munkák után érdeklődne, akkor is képes lennél benyőgni, hogy"az mckinseyhez ám kitűnő diploma kell corvinusról"
Fejezd már be... Az ember egy sima számviteli melót akar..
Mellesleg nagyon nagy tévhitben vagy, ha azt hiszed, hogy ezeken a helyeken mindenki kitűnő corvinus diplomákkal ücsörög, hallottam már kettes szolnoki főiskolás bachelorral is bekerülni valakit
2020. febr. 9. 23:00
7/9 anonim válasza:
"hallottam már kettes szolnoki főiskolás bachelorral is bekerülni valakit"
Jah, de a kérdezőnek még bachelor-ja sincs, csak egy mezei FOSZK-ja.
2020. febr. 9. 23:36
8/9 anonim válasza:
PWCnél dolgoztam angol nem igen kellett, csak papiron, ez volt az egyik problémám többek között. Kliensek magyarok. Morgan Stanley más tészta, az egy SSC, olyan mintha Amerikában dolgoznál kb. Minden angolul megy. Oda azért tényleg kell, nem csak papiron.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!