Tényleg nem lehet 2 évig váltani?
Szeretnék egy másik üzletlánchoz átmenni dolgozni (személyes okokból, plusz jobb is a fizetés) de hallottam hogy 2 évig nem mehetek konkurens céghez ha itt felmondok. Tényleg betartják ezt a cégek?
Ha betartják és nem mehetek át addig máshová akkor biztosítanak nekem valami ellentételezést erre az időszakra? Mert ez a törvény az ő érdekeiket védi, de így én esnék el a fizetésemtől és még dolgozni sem mehetnék el :/ Nyilván megtehetem hogy addig elmegyek egy gyárba mondjuk, de nem ezért tanultam évekig ezt a szakmát.
Köszönöm a válaszokat előre is :)
Mégis hogy tartanák be?
Tegyük fel felmondasz és elmész egy konkurens céghez Kiskunfélegyházára.
A volt céged szerinted honnan értesülne erről?
"hallottam hogy 2 évig nem mehetek konkurens céghez ha itt felmondok"
Mi az, hogy hallottad? Aláírtad, hogy nem mész a konkurenciához vagy nem írtad alá? Ha nem írtál ilyet alá, akkor oda mész, ahová akarsz.
Ha aláírtad, akkor is mehetsz ahová akarsz, de benne van a pakliban, hogy pert indítanak ellened a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!