Húszas éveim elején, csongrád megyében miért nem találok állást?
Van kezem, lábam, nem vagyok egy Quasimodo, de azért biztos nem én nyerem majd a Miss World Hungary-t..
Próbáltam életben maradni 2019 nyarát nyári balatoni munkákkal tengettem, miután vissza jöttem több, fekete munkát is elvállaltam.. Hotelekben takarítottam, voltam mosogató, telefonos értékesítő is,egy frissen nyíló cégnél (itt már nem feketén de borzasztó jutalék rendszeren lavíroztam ...
De jött a december , és megszűnt a munkaviszony.
Most pedig Hamupipőke és Izaura vegyes sorsán a párom nyakán ülök takarítok mosok főzök stb...
Diákként mindig is dolgoztam nappali tagozatosként minden hónapban volt munkám.
Komolyan tanácstalan vagyok...
Jó lenne egy olyan állás ami legalább bejelentett...
Van egy magánházunk olyan településen ahol nehéz ingatlant eladni.. így a költözés nehézkes. Pesten lakást venni a mi ingatlanunk árából nem lehet...
Annak pedig értelmét nem látom,hogy ha sikerülne eladni, az árából albérletet fizessünk..
Egyszerűen csak azt nem értem miért nem veszik fel a fiatal munkaerőt... tudom tapasztalat , ez folyik a csapból is , de valahol mindenkinek el kell kezdenie ..
attól függ, mik az igények. biztosan lenne munka, ha igazán dolgozni akarnál...csak nyilván nem minden munka olyan ideális.
nálunk ugyan most nincs felvétel, de tavaly például megfordult nálunk néhány fiatalabb csaj. 2-3 hónapot bírtak...oké, dolgozni kell, kell állóképesség viszont főnököm megfizet mindenkit bőségesen. az egyik csaj rendszeresn vonult be 10-15 percekre a mosdóba telefonálni, mert nem volt kedve dolgozni, illetve többször csinálta azt, hogy munka előtt 2-3 órával szólt, hogy ő ma nem fog tudni jönni, mert rosszul van.
főnököm többször megkérte, hogy nincs ezzel baj, megoldjuk, ha gáz van...csak nem így kéne, hanem rögtön, ahogy sejti, hogy nem tud jönni, szóljon...
na mind1, a lényeg, hogy amint ő is végül csak elhatározta véglegesen, hogy ez nem neki való, főnököm megfogadta, hogy soha többet nem próbálkozik 30 alattiakkal, mert nem szeretnek dolgozni és annak semmi értelme, hogy havonta kelljen az embereket keresgélni, mert nem tetszik és lelépnek.
szerintem sok ilyen cég van még, ahol vannak ilyen szempontok is.
"soha többé nem próbálkozik 30 alattiakkal"
na ez sem egy túl egészséges felfogás, ráadásul miért veszi az összes 30 alattit egy kalap alá???
Talán inkább jobban kellene szűrnie a CV-ket és az interjúkon a jelölteket ;)
igényekkel rég nem foglalkozom... amit csak találok arra küldöm az önéletrajzot vagy beviszem...
Nyilván, ha bármire lenne "igényem" úgy írtam volna a kérdést, hogy x/y munkakörben z/zs Ft-os órabérben nem találok munkát..
Jelentkeztem takarítótól kezdve felszolgálón át gyári munkára is, de mindenhonnan temérdek kifogással utasítottak el.
Volt ahol a lakcímem volt gond, holott jeleztem simán beérek az adott időpontra . Volt már gond a korom, a tény hogy pályakezdő vagyok. És egy "remek" hírnévnek örvendő gyárnál is jelentkeztem ahonnan TÚL KÉPZETTSÉG miatt utasítottak el, bizony az érettségim miatt már túlképzett voltam. Hűtőraktárakból azért utasítottak vissza mert elsősorban férfiakat keresnek. Napestig sorolhatnám mikor miért nem voltam jó...
Ha már ide fordul az ember válaszért akkor nyilván nem azért van mert nem akar dolgozni és válogat a munkák között.. de köszönöm a jóindulatot ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!