Ahol nem engedik a visszajarot kiszámolni az miért van? Baj ha egy pultos, eladó mindig kiszámolja a kasszaval a visszajarot?
Úgy értettem, hogy vannak olyan helyek ahol a fonok csak a fejben szamolast engedi.
De be is lehet utni a gepbe, ha megvan a fizetendő összeg, el mondom a vevonek, rá megyek a részösszeg gombra és amennyi penzt ad beütem, és a gép kiszámolja a visszajarot.
Miért nem lehet ezt csinálni minden helyen?
Mi a baj azzal ha kiszámolom?
Nem mindenki tud fejben számolni és elég idegesítő hogy kozben beszél hozzad a vendeg, a kolléga is kerdez valamit mindig, a kasszaban is alig van apró, én mindig kiszamolom a kasszaban a visszajarot, eddig még nem szólt a főnök soha.
Nem kiszámolni kell, hanem visszaadni a nagyobb pénzből. El kell kezdeni számolni annyitól, amennyibe az adott termék kerül addig, amekkora pénzt kaptál.
Pl 1270-ért fizettek egy tízezressel és azt mondja, hogy 1500-ból kér vissza, akkor
- először azt mondod, hogy köszönöm, majd
- felveszel egy 500-ast és azt mondod, hogy "kétezer", majd
- felveszel egy ezrest és azt mondod, hogy "hátomezer", majd
- felveszel egy kétezrest és azt mondod, hogy "ötezer", majd
- felveszel egy ötezrest és azt mondod, hogy "meg öt az tízezer", majd
- a kezébe adod a pénzt (vagy eleve a kezébe számolod bele).
Számológépezni nincs idő, ennyire azért vágd a matekot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!