Váltanátok munkahelyet?
A mostani munkahelyemen kb 1,5 éve vagyok, határozatlan szerződéssel, busszal ingázom 25 km-t (Jó a közlekedés). Itt hamarosan leépítés várható, nem tudom maradna-e a helyem.
A másik munka helyben van, gyalog 10-15 perc, de biztosan határozott szerződésem lenne, talán évekig is. Fizetésben ugyanaz.
Szeretnék szülni hamarosan (ha maradok a jelenlegi helyemen, szeretnék próbálkozni a teherbe eséssel, ha váltok, akkor később), végülis elkésve nem vagyok még, 27 éves leszek, de vágyom rá már régóta.
A kérdés az, ha nem szűnik meg a helyem, és át is vennének, ti váltanátok?
Mire számíthatok ha határozott szerződés mellett teherbe esem? (Munkaviszonyom 3,5 éve van, a mostani előtt volt 1,5 hónap megszakítás)
Ha nem szűnik meg, nem váltanék. Középiskolától kezdve kb 15 évig jártam naponta 20km-ről iskolába/dolgozni, szerintem bírható.
Az új hely pedig ki tudja, milyen lenne. És főleg a terhesség miatt nem. Ha teherbe esel, nem rúghatnak ki (csoportos leépítésnél mondjuk igen), de ha lejár a szerződésed, nem kötelező hosszabbítani, és általában nem is szoktak. Akkor pedig ott leszel munka nélkül, és kapod szülés után a gyest meg a családi pótlékot, ami együtt 37 ezer.
Fizetés hol mennyi? Párod mit mond?
Ezenkívül lehet, hogy ha itt leépítenek, ott még akkor is próbálkozhatsz, nem?
Már a sokadik ilyen női kérdező itt az utóbbi időben.
Mondjátok már meg miért gondolja mindenki, hogy jó ötlet lenne felvetetni magát valahova máshova csak azért, hogy onnan menjen szülni. Mi a ráció ebben?
Tényleg érdekel.
Nem tudom pontosan a szerződések időtartamát, de ahogy hallottam, fél-1 évente újítanak.
4-es, én sem gondolom jó ötletnek, ezért halasztanám a szülést de nem szívesen tenném. Viszont ha itt megszűnik a helyem, mindenképp mennem kell vhová, akármilyen szerződéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!