Nulla szakmai tapasztalattal rendelkező szakváltással lediplomázott pályakezdő informatikusként tényleg semmi esélyem nem lesz? Ha igen, akkor mit tudnátok nekem tanácsolni?
Tipikusan az az ember vagy aki elment egy iskolába és azt hitte, hogy megtanítják neki az informatikát.
Informatikát még senkinek sem tanítottak meg. Ez egy olyan szakma ahol maximálisan szükség van a kreativitásra, az önképzésre, szorgalomra, és a szakmai érdeklődésre.
Akiben ez nincs meg, az nem fogja bírni az egy életen át tartó tanulást.
Ha a szakmában akarsz maradni, akkor neked marad az informatikai "szalagmunka" a legrosszabban fizetett unalmas gályázós része az IT üzemeltetésnek.
“mégis hogy vrják el egy végzett hallgatótól, hogy ismerje az excel összes lehetőségét?”
- Mondjuk, hogy megnéz róla jópár YouTube videót, Udacademy kurzust, könyvet, és gyakorol, gyakorol és gyakorol?
“Most én pl. mindig is rossz voltam a memóriás feladatokban, meg a logikai feladatokban, de tök jó a matekom, a kalkulációs képességem.”
Őszintén érdekel, hogy lehet jó matekod rossz logikai készséggel?
Milyen kalkulációs képességeid vannak? Tudod hogy 13+22=35? Vagy mire kell itt gondolni?
# 15
A logikai készséget mérő feladatokban kifejezetten igen rosszul teljesítek, de úgy am block nem jó a logikai készségem.
Mégis többször voltam 4-es vagy 5-ös matekból, mint rosszabb (egyetemen is), programozni is elég jól megtanultam.
Igaz, minden ötször - tízszer annyi idő, mint egy átlagos embernek.
Ezt csak azért írom, mert sokszor, sok helyen konkrétan lenézik azokat, akik rosszabb képességekkel rendelkeznek.
Kedves 69%-os illető!
Azt a választ szerintem nem neked írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!