A ti munkahelyetekre nőket vagy férfiakat vesznek fel szívesebben?
Nálunk a szektor miatt (tech) kb 60%-40% arányban vannak férfiak és nők, de dolgoztam más szektorban is (pharma) ahol 74% volt nő, ami természetes volt, mert általában több nő dolgozik a szakmában, mint férfi. Ez attól is függ, hogy mi a cég profilja.
Munkavállalóként dolgoztam eddig vegyes csapatban, csak férfiakkal (nő vagyok) és csak nőkkel is. Szerintem a vegyes felhozatalnál volt a legkönnyebb az együttműködés, a férfi csapattal sem volt baj, de kizárólag női csapatba már akkor se mennék, ha könyörögnének. Szerintem a legtöbb munkaadónak jó lenne odafigyelnie a nemek arányára.
A mi területünkre nem könnyű hozzáértőt találni, úgyhogy nem válogatunk. A szakmámban kb 80%-ban nők dolgoznak, így kb erre lehet számítani ha felvétel van.
De van olyan csopvez is nálunk (nő), aki kerek perec megmondta, hogy pasit nem vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!