Ismertek olyanokat akik egyetem valahogy átbukdácsoltak de aztán a karrierjükben hamar sikeresek lettek?
ÉN is csúsztam sajnos,mert dolgoztam is mellette.
Eléggé beindult a karrierem,nyilván ehhez az kell,hogy képezd magad állandóan a szakmádban.
#3: jó jegyek és kevés vagy nulla csúszás. Pl. a lányok, akiknek mindig jó jegyzete volt az órán, alig voltak pótzh-n, de valahogy a szakmához mégsem értettek sosem igazán.
Általában azok lettek végül sikeresek, akik az egyetem alatt is részt vettek valódi projectekben, amiben hatalmas segítség, ha a szakirányod tanszéke jó piaci kapcsolatokkal rendelkezik, és rajtuk keresztül értelmes dolgokat tudsz csinálni akár diplomamunkának is, nem pedig a témavezető hasraütésszerűen kitalált marhaságán dolgozol. Illetve ha ezekre a munkákra nem mint teljesítendő "házifeladatra" gondolsz, hanem tényleg érdekel.
Egy időben kezdtük az egyetemet, az 5 éves MSc-t végül 9 év alatt végezte el, de kapásból felvették oda ahol már 3 és fél éve dolgoztam és ő lett a főnököm főnöke.
Megreformált mindent, ami annyit jelent, hogy beiktatott egy min. 20%-os munkaerőköltség csökkentési irányzatot, aki túlteljesíti annak meg jutalmat ígért.
Nálunk még aznap 6 embert kirúgtak, köztük engem is, de legalább kifizették 4 havi bérem.
Pár évvel később találkoztam vele, nem is emlékezett rá, hogy én is ott dolgoztam, bár lehet pont telibe...m hogy kit rúgat ki. Ezzel dicsekedett, hogy megkapta a reformálása eredményeképpen egy év alatt felszabadult összeget karácsonyi prémiumként.
Kiszervezte az összes saját feladatát félnek tőle, így mindenki csendben bólogat.
Itt egy másik történet főhősei: [link]
Éveket csúsztak, csajoztak (minden nap másik), satu részegek voltak megállás nélkül, de jó hátszél és kapcsolati rendszer.
Szerintem a proginfónál gyakori az ilyen, mert teljesen mást tanítanak az egyetemen, mint amire aztán szükséged van a mindennapokba...
Jó, azzal sem jársz rosszul ha megtanulod a tananyagot, mert jól jöhet. De a legfontosabb, hogy programozni megtanulj, amit pedig magadtól kell.
Ha egy ötös diplomával kijössz az egyetemről, de közben nem fejlesztetted a tudásod otthon, akkor nem fogsz tudni bekerülni sehova, az első teszteken sem jutsz túl egy állásinterjún.
Igaz amit írsz, de nem azt tanulták :)
biomérnök + vegyészmérnök X2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!