Csökkentett munkaidő nem arányosan csökkentett bért kéne jelentsen?
Áttesznek főállású 40 órásból részállású 32 órásba. Ez 20 %-os munkaidő csökkenés.
Ehhez képest a főállású bruttó 210 / nettó 139-es béremet le akarják venni bruttó 142 /nettó 95-re, ami viszont 32%-os csökkentés.
Szerintetek nem totál evidens lenne hogy ha már csökkentés van ami eleve nem jó, akkor csak annyival csökkenhet az egyik oldal amennyivel a másik? 20%kal csökken a munkaidő, akkor 20 % kal csökkenhet a bér?
Ennek nem így kéne lennie?
"Ezt közöld a munkáltatóval, ha ezt nem adja meg, akkor pedig mondj fel, és hivatkozz erre. "
Ha már oda jutok hogy felmondás akkor nem hivatkozok semmire minek is tenném, nem vagyok köteles indokolni a felmondást (ld Mt).
De nem jutok én el oda soha. Itt maradok halálig.
Inkább ez mint az utcasöprés /közmunka. Mást úgyse találnék akkor marad ez.
"Inkább ez mint az utcasöprés /közmunka. Mást úgyse találnék akkor marad ez."
Te figyelj, kérdező, nem unod még saját magadat? :D
Mert min. 3 éve fújod ezt a lemezt...
"De nem jutok én el oda soha. Itt maradok halálig."
Akkor nem 32, hanem 92%-kal kellene csökkenteni a fizetésed. Szólsz te neki, vagy szóljak én?
:)
Ezt a logikát ha 9 életem lenne mint a macskának akkor se bírnám soha megérteni.
Aki a földön van abba még külön bele is kell rúgni?
Nem elég hogy a földön van? Mi kell még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!