Amikor Magyarországon bevezették a munkaközi szünetet, a Fidesz cserben hagyta a munkavállalókat?
A legtöbben emlékeznek rá.
Én akkoriban még nem dolgoztam, a szüleim sok mérgelődtek emiatt.
Kvázi meghosszabbította a munkaidőt.
Normális országban az ilyen úgy néz ki, hogy napi 7 óra munka és 1 óra az ebédszünet, ezalatt ehetsz, de ki is mehetsz a boltba, postára...stb.8 órát vagy a munkahelyeden és nem 8 óra 20 percet vagy 8 óra 30 percet.
A Fidesz cserben hagyta a dolgozókat és a cégeknek kedvezett.
Nem igazán értem, mire gondolsz.
A munkaközi szünetet nem kell ledolgozni, és ki van fizetve.
Ezért kapsz 8 órára fizetést.
Ha az lenne, amit írsz, hogy 7 óra munka és 1 óra ebédszünet, az nem 8 órás munka, kevesebbet keresnél.
Akik órabérben vannak, rosszabbul járnának, tuti azért sírna a szájuk.
Amúgy normális országban? Akkor tessék odamenni!
Számomra ez normális ország, engem kifizet a munkáltatóm, és nem kell ledolgoznom az ebédidőt.
Kedves 1,
úgy lenne, mint most.Az ebédszünet munkaidőnek minősülne.
Csak jelzem, munkaközi szünet mindig is volt.
A munkaközi szünet biztosítja azt az időt, amit például étkezéssel tölthetsz.
Ezt nem a FIDESZ vezette be, ez 30 éve is volt már. Az más dolog, hogy nem alkalmazták, és nem kellett "ledolgozni".
Aztán nagy hírverést csináltak neki, felkapta minden munkáltató (főleg külföldi) a fejét, és rögtön éltek azzal a lehetőséggel, ami azelőtt is megvolt, csak senki nem foglalkozott vele.
A munkaközi szünetre, mivel nem vagy köteles alatta munkát végezni, ezért arra bérezés nem is jár alapból. De a munkáltató bármikor dönthet úgy, hogy a munkaközi szünetet a munkaidő részének tekinti, vagyis nem kell annyival több időt bent töltened a munkáltatónál.
Nem egy olyan cég van, aki azt a fél órát nem sajnálja a dolgozótól, és 6-kor jön, 14-kor megy a dolgozó, minden fizetve van, és biztosítja is a munkaközi szünetet 6 és 14 között.
Én például világ életemben ilyen cégnél dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!