Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Körülbelül mennyit keres egy...

Körülbelül mennyit keres egy informatikus havonta?

Figyelt kérdés
Magyarországon mennyit keres egy átlag informatikus?

2020. jan. 6. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%
Nincs olyan foglalkozás, hogy informatikus. Hatalmas a szórás informatikai területen, átlaggal nem mész semmire.
2020. jan. 6. 17:59
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

1:

Igazából van olyan, hogy informatikus. A vállalati vagy közszférás rendszergazdákat, illetve rendszergazda csapatok mindeneseit hívják informatikusnak, és jellemzően nem keresnek túl jól. Akik jól keresnek, azok a programozók vagy adott területre specializálódott üzemeltetők, de ők nem a klasszikus informatikusok.

2020. jan. 6. 18:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2nd level neteork engineer vagyok jelenleg brutto 750 ezer meg brutto 40 ezer kafeteria
2020. jan. 6. 18:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez így túl tág. Bruttó 200 és 2 millió között szórnak ma az IT fizetések.
2020. jan. 6. 18:54
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Szoftverfejlesztőként körülbelül 7-800 ezret keresek nettóban contractorként..

Mivel ez nem egy túl nagy összeg ezen a területen most elkezdtem más irányokba nézelődni.

2020. jan. 6. 19:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, a legkevésbé sem bántó szándékkal írva, de ékes példája vagy annak, hogy minél többet keres valaki, annál többet akar. Ezt tényleg nem rosszból mondom, de sokan vagyunk akik a nettó 3-400 000-es fizetésünkkel álmodozhatunk akár csak 700 000-ről is. Mint ahogy sok 200 000-et (vagy még annyit sem) kereső van aki már 300 000-nek is örülne már. Informatikai területen lehet kevés a kereseted, de Magyarországon azért a jól fizetettek körébe tartozol.
2020. jan. 6. 21:08
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
A csöves koldus meg annyit keres, amennyiből jól leissza magát, attól még nem az a követendő példa. Ha valakinek lehetősége van még többet keresni a tudásával a jelenleginél és nem teszi meg, mert hogy Afrikában meg éheznek, az hülye.
2020. jan. 6. 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Látom megértetted a lényeget :D
2020. jan. 6. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is "informatikus" vagyok. Bruttó 600e és bruttó 30e szép kártya. Semmi egyéb sajnos. Magyarországi átlagkeresetekhez képest ez jó és emiatt örülök neki, viszont IT-n belül (ahogy itt olvasom) elég kevés amit kapok.
2020. jan. 6. 22:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#6os

tisztában vagyok azzal, hogy fizetésem magyar viszonylatban nézve elsőre jónak tűnhet és látszólag valóban a jobban keresők körébe tartozom, de van egy pár faktor amit nem vettél számításba...

1. contractor vagyok, egyéni vállalkozó... azaz jelenleg ugyan többet keresek, de nem leszek jogosult nyugdíjra.. mindent most kell előre kitermelnem az idős koromra, mert később állambácsi egy forintot nem ad majd...

2. contractorként/külsős munkatársként elsőként veszíthetem el az állásom egy átszervezéskor

3. én fizetem magamnak a betegbiztosítást, megtakarítok, befektetek, számlákat állítok ki.. ez ordas nagy plussz munka.

4. vannak cégek ahol alkalmazotti viszonyban többet megkeres egy informatikus (buttó 1.5 milla), fizetnek utána minden járulékot

5. évekkel többet tanultam mint egy asztalos, kovács, fodrász stb., mégis a mostani rendszerben nálam többet keresnek ugyanolyan egyéni vállalkozásban

6. külföldön semmit nem ér a fizetésem, ennyiből nem tudok elmenni oda nyugodt szívvel nyaralni, mint ahogy egy holland, német, pedig kb. ugyanazt a munkát csinálom, mint ottani informatikusok (tudom, mert dolgoztam együtt párral)

7. csak az elmúlt egy év inflációját elnézve jelenlegi fizetésem egyre kevesebbet ér magyarországon is

8. forint gyengülés miatt egyre kevesebbet ér külföldön is

Ezek egy része persze mindenkire érvényes, de egyéni vállalkozóként azért engem valamivel több nehézség érint...

5-ös voltam

2020. jan. 6. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!