Körülbelül mennyit keres egy informatikus havonta?
1:
Igazából van olyan, hogy informatikus. A vállalati vagy közszférás rendszergazdákat, illetve rendszergazda csapatok mindeneseit hívják informatikusnak, és jellemzően nem keresnek túl jól. Akik jól keresnek, azok a programozók vagy adott területre specializálódott üzemeltetők, de ők nem a klasszikus informatikusok.
Szoftverfejlesztőként körülbelül 7-800 ezret keresek nettóban contractorként..
Mivel ez nem egy túl nagy összeg ezen a területen most elkezdtem más irányokba nézelődni.
#6os
tisztában vagyok azzal, hogy fizetésem magyar viszonylatban nézve elsőre jónak tűnhet és látszólag valóban a jobban keresők körébe tartozom, de van egy pár faktor amit nem vettél számításba...
1. contractor vagyok, egyéni vállalkozó... azaz jelenleg ugyan többet keresek, de nem leszek jogosult nyugdíjra.. mindent most kell előre kitermelnem az idős koromra, mert később állambácsi egy forintot nem ad majd...
2. contractorként/külsős munkatársként elsőként veszíthetem el az állásom egy átszervezéskor
3. én fizetem magamnak a betegbiztosítást, megtakarítok, befektetek, számlákat állítok ki.. ez ordas nagy plussz munka.
4. vannak cégek ahol alkalmazotti viszonyban többet megkeres egy informatikus (buttó 1.5 milla), fizetnek utána minden járulékot
5. évekkel többet tanultam mint egy asztalos, kovács, fodrász stb., mégis a mostani rendszerben nálam többet keresnek ugyanolyan egyéni vállalkozásban
6. külföldön semmit nem ér a fizetésem, ennyiből nem tudok elmenni oda nyugodt szívvel nyaralni, mint ahogy egy holland, német, pedig kb. ugyanazt a munkát csinálom, mint ottani informatikusok (tudom, mert dolgoztam együtt párral)
7. csak az elmúlt egy év inflációját elnézve jelenlegi fizetésem egyre kevesebbet ér magyarországon is
8. forint gyengülés miatt egyre kevesebbet ér külföldön is
Ezek egy része persze mindenkire érvényes, de egyéni vállalkozóként azért engem valamivel több nehézség érint...
5-ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!