Ha valaki szórakozásból jár dolgozni azt érdemes elmondani vagy zavarhatja az embereket?
Tegyük fel adott egy ember aki örökölt 100+ millió forintos vagyont, jól menő cégben tulajdonrészt, és vannak befektetései.
Tehát úgy van havi fix 500-600 ezres netto bevétele hogy egy percet nem dolgozott...Viszont mivel szereti a munkáját eljár dolgozni napi 8 órában, és amit keres 3-400 ezret az a "zsebpénze".
Ez irritálhatja a kollégákat hogy amiből ők egy hónapban élnek az másnak fagyipénz?
Utolsó, mondjuk nem feltétlenül pénztároso melóra kell gondolni...
Lehet az embernek hivatása is, vagy mondjuk PhD-zhat is, az is munka.
Nem mondanám, irritálná a közeget.
Viszont: havi 5-600 ezer mellett dolgoznék, havi 2-3 milliò mellett már nem. Legalábbis biztos nem alkalmazottként.
Nem arról volt szó, hogy nem dolgozik munkahelyen, hanem arról hogy konkrétan nem dolgozik, hanem otthon döglik.
Ez így konkrétan le lett írva, csak más szóval.
Én valószínűleg tovább csinálnám amit most is, csak kevésbé hajtanék, mert nem motiválna a relatíve gyors fizetés emelkedés. Illetve mivel a megélhetésem, jövőm sem függene a munkahelyemtől, sokkal lazábban kezelnék mindent, nem stresszelnék semmin. Az életvitelemen nem sokat változtatnék, nem kell azt senkinek tudni mennyi pénzem van, max a nagyon szűk családi körnek, páromnak.
Most is félreteszem a fizetésem felét és nem költök felesleges dolgokra, bár mivel még eléggé a karrierem elején vagyok, nem is engedhetem meg magamnak, hogy nagy lábon éljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!