Bánki Donát iskolába, autószerelő akarok lenni, ha elvégzem azután mehetek egyetemre?
A Bánki nem szakgimnázium hanem szakközépiskola tehát nem ad érettségit. Érettségi nélkül nem mehetsz a felsőoktatásba.
Javaslom keress magadnak erősebb sulit ami ad érettségit is vagy a Bánki elvégzése után esti tagozaton érettségizz le és úgy menj a felsőoktatasba. Persze ez nem lesz sétagalopp mert emelt érettségi is kéne.
Ha van érettségid a megfelelő tárgyakból és eléred a megfelelő pontszámot akkor továbbtanulhatsz.
Halkan jegyzem meg, hogy Nyíregyházán a Bánki a helyi gyűjtő. Nem mennek onnan tömegével az orvosi egyetemre.
Èn is bánkis voltam önhibámból adódóan, de aztán egyetemre mentem, èpítèsz lettem.
Ad egy èrettsègit, oda mèsz utána, ahova akarsz, persze ha vágod a szüksèges tárgyakat, megvannak az eredmènyeid. Vagy maradsz technikusin.
De ha jó tanuló vagy, akkor válassz erősebb sulit (krudy, zrínyi, kölcsey), plusz ott csajok is vannak ;)
5-ös, már hogyne adna èrettsègit, ekkora baromságot ne írj. Èn emelt angollal ès matekkal vègeztem ráadásul. A helyi gyűjtő is túlzás, de tènyleg gyenge suli alapvetően, alacsony a színvonal, ezzel nem vitatkozom. Tèny, hogy orvosira se megy senki. Nálunk a 30 főből, sőt az ènfolyamból (120 fő) kb 10-en 20-an vègeztünk utána egyetemet.
Tehát èn sem javaslom, ha ilyen szándèkaid vannak.
Még mindig teljesen mindegy, hogy milyen iskolába jársz, ha egyetemre akarsz menni...
Tanulni otthon kell.
Ha ez nem megy, akkor az egyetem sem fog.
Az sem lényeg, hogy adjon érettségit, 40K ráfizetéssel érettségízhetsz máshol, ha a 12 osztályod meg van...
De amúgy ad a Bánki érettségit.
Az a lényeg, hogy majd érettségin az adott egyetemi szaknál számító tárgyakból minél jobb eredményt szerezz. Illetve még kell egy emelt érettségi és egy nyelvvizsga, vagy emelt érertségi egy nyelvből... Ha ezek megvannak, akkor bármilyen egyetem bármelyik szakára jelentkezhetsz, ha a pontszámod is stimmel majd, akkor felvettek.
Ha van egy OKJ szakmád, az egyes szakok esetében plusz pontot ad, dr most elég komoly átalakuláson fog átesni az OKJ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!