Vagyonőri melók?
Milyen a vagyonőri szakma? A sztereotípia az, hogy csak állnak, néznek ki a fejükből, és nem csinálnak konkrétan semmit. Persze biztos van ilyen is, de milyen valójában? Milyen helyeken jó és melyeken rossz lenni - bolt, irodaház, telep...? Pl néha a boltokban látom, hogy az őr bevásárlókocsit tol vissza, segít a bolti dolgozóknak, ami nem tudom mennyire lenne az ő feladata.
Hol a legnyugisabb lenni, melyik munkaidő a legjobb (napi 8,12/24...).
Nem akarok őr lenni, van szakmám több is, de talán ez egy amolyan "joker" meló is tud lenni olyan értelemben, hogy biztos jobb mint a napon fizikai munkát végezni, gyárban több műszakban robotolni...
Persze biztos rossz a fizetés, ünnepnapi meló, szabadságok, de ha cserébe nem öl meg a stressz, nyugodtság van , még ha unalmas is, akkori megérheti.
Pedig ez így van, a legtöbb helyen tényleg csak állnak és néznek ki a fejükből. Kosarat visszatolni és egyebeket azért szoktak, hogy ne pusztuljanak el az unalomtól. De jobb, mint megszakadni egy gyárban, az tuti.
A legjobbak az irodaházak, ott normális körülmények között vannak, épeszű, relatív intelligens kollégákkal. Semmi nehéz meló, de annyira nem unalmas, mint pl. egy bankban - az a legszörnyűbb szerintem. Viszont ilyen helyekre csak magas (180+), jó megjelenésű embereket vesznek fel, akik lehetőleg tudjanak makogni valamit angolul. (Nem kell sokat, ha 3 mondatot tudsz, azzal már elboldogulsz.)
A fizetések szerintem kimondottan jók ahhoz képest, hogy egy 8 osztályos melóról van szó. Én pl. azért mentem el vagyonőr recepciósnak, mert akkoriban többet kerestem vele, mint a diplomámmal.
Telepen, ilyesmi helyeken nagyon bunkó, egybites, ápolatlan emberek szoktak dolgozni, a fizetés is alacsonyabb szokott lenni.
Boltokkal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de elég megnézni szegényeket. Talpalhatnak egész nap és dögunalmas az egész.
Ami a beosztást illeti, én szerettem a 24/48-at, 2 nap szabad, sokkal jobb, mint mindennap ott rothadni valahol 8-10-12 órában reggeltől estig.
Ha pedig nem akarod ezt teljes állásban csinálni, akkor érdemes lehet felkeresned vagyonőr cégeket úgy, hogy felajánlod, vállalsz helyettesítéseket, alkalmi munkákat. Bár ezt általában megoldják házon belül, de akadnak kivételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!