Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem keveslitek a 2020-as...

Authorless kérdése:

Nem keveslitek a 2020-as minimálbért?

Figyelt kérdés
2020 január 1.-től a minimálbér bruttó 161 000 Ft, a garantált bérminimum 210 600 Ft-ra emelkedik. Ez 8-8 %-os béremelés. Nem kevés ez?

2019. dec. 30. 16:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem, minél kevesebb a minimálbér, annál többet ér az én fizum.
2019. dec. 30. 19:18
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne több is, több lenne a gyedem. Más fronton nem érint.
2019. dec. 30. 20:25
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
És ha keveselljük akkor mi van? akkor több lesz? Eleve ki az a hülye aki ennyiért dolgozik?
2019. dec. 31. 10:26
 14/26 anonim ***** válasza:
73%
Természetesen keveseljük! Ez siralmasan kevés pénz, 140 ezer Ft nettóból mégis hogy lehetne megélni? Ebből tervezni sem lehet...lakáshitel? áh, csak álom marad, ennyi havi jövedelemmel kiröhög a bank.. irány külföld! (diplomás pedagógus, 5 év egyetem, 2 év tanítás)
2019. dec. 31. 15:07
 15/26 anonim ***** válasza:
30%

Nekem nagyon magas a 8% emelés.

Vállalkozó vagyok, magam után fizetem a járulékot. Elég lenne a 3% is, de ez van.

Mielőtt valaki írná, hogy alig lesz nyugdíjam, a megspórolt pénz nagy részét ingatlanba fektetem és bérbe adok lakásokat. Nem bízom a magyar nyugdíjrendszerben.

2019. dec. 31. 19:21
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
De. Kevés. Én tavaly novemberben egyszer kihoztam, hogy mindent összeadogattam, és a legalapabb dolgokra, normálisan, nem szűkölködve, 220000 Ft-ot számítottam. Ja és akkor úgy vettem, hogy pl ez egy emberre bruttó, és mondjuk van egy macskája. Tehát szerintem 220 ezer bruttó minimum kéne.
2019. dec. 31. 19:34
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
akkor írjon olyan is aki minimálbért keres. Aki felette keres annak tökmindegy.
2020. jan. 1. 18:36
 18/26 anonim válasza:
67%

Szerintem szánalmas.

Azok az emberek akik azt írják hogy elég ez a minimál.

100 ezer forintból mihez kezdesz ember?

Ha nem támogat apuci ,vagy nem laktok 8-an egy albérleben éhenhalsz.

Bár éppen éhenhalni sok ugye.

Hát majd néztek mikor nem lessz már dolgozó aki fizeti a nyugdíjat mert mind elpatkol 45-50 évesen.

Semmi ez a minimál és bérminimum.Szégyen.

Aki nem vállal gyereket az éhenpusztul.

Ez a fajta demokrácia ami Magyarországon is van egy dologra jó. Szétzilálni az embereket minnél több megosztottság legyen így biztosítva hosszú távon hogy soha ne legyen összefogás. Minnél több ember hiszi azt hogy a világot megválthatja egyedül annál több részre szakad ez a nemzet.

Az állam meg azt tesz amit akar és nem azt amiért valóban létezik. Egyenlőség a demokrácia alapja és hogy segítsük egymást.De ez a demokrácia csak még tagoltabbá teszi az országot,nem pedig egy közös cél felé haladunk.

Irdatlan mennyiségű adót fizetünk és mit kap ezért mindenki?

Az egészségügy ami egy alap ellátás lenne sok helyen nem is létezik az országban mert nincs orvos. Az időpont kérésre is időpontot kell kérni.

Szánalmas hogy egy pici országban is ekkora különbségeket vannak.

2020. jan. 8. 10:56
 19/26 anonim ***** válasza:
27%
Nem minimálbért kell keresni és nincs semmi probléma.
2020. jan. 8. 11:20
 20/26 anonim válasza:
41%
Csak sok helyen nincs még minimál sem.
2020. jan. 8. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!