Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az országnak az elmaradott...

Az országnak az elmaradott vidéki részeiben hol dolgoznak a kvalifikáltabb emberek?

Figyelt kérdés

Mondjuk a vidéki munkaerőpiac mindenképpen elmaradott a Budapestihez képest, de vannak mélyebb szintek is.

Az olyan vidékekre gondolok, mint Baranya megye, Békés megye.

Ugyanis, ezeken a helyeken, a szolgáltatóipar gyenge, ipar meg kvázi nem létezik.

Hol dolgozik mondjuk egy gépészmérnök vagy az pénzügyes közgazdász?

Számomra valahogyan, elképzelhetetlen,hogy egy műszaki vagy gazdasági diplomával kínlódjon valaki a munkaerőpiacon.

Ha nekem most váltani kellene, kb 1 hónap alatt találnék új helyet.

Mit csinálnak Pécsen a diplomások?Elköltöznek BP-re egyből?

Egy elég jó egyetem is van ott.Ezért is fura, hogy az a régió halott, amikor nem is akármilyen egyetem, egy tudományegyetem található ott, műszaki, informatikai, gazdasági, jogi képzésekkel.

2019. dec. 29. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Baranyából és Somogyból sok ismerősöm azonnal költözött ki Németo-ba.
2019. dec. 29. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
Pl pénzügy diplomával: Bankfiók vezetőre szükség van mindenhol, ahol vannak bankfiókok, amik pedig mindenhol vannak. Ezzel pedig vidéken is meg lehet keresni nettó 300-500 ezret helytől függően.
2019. dec. 29. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Sehun. Itt csak kapájjuk a kolompért, meg szeggyük a tormát, itten nem laknak értelmes emberek. Mind parasztok vagyunk, gumicsizmában túrjuk a ganét!

Ja, hogy nem is itt laknak az igazi parasztok?

2019. dec. 29. 20:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mérnök vagyok. Dél-dunántúlról nekem is az ország fejlettebb régiójába kellett költöznöm. Sokan vannak így, vagy külföld, vagy aki marad az megelégszik az egy helyben toporgással esetleg más szakmával.
2019. dec. 30. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát én informatikusként 9 évet húztam le egy pécsi kkv-nél, ebből kb az első háromnak volt értelme, utána már csak vergődtem. A 9 év után húztam külföldre, de így utólag belegondolva, sokkal korábban kellett volna.
2020. jan. 26. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!