Munkaügyi központba úgy be regisztráltathatom e magamat, hogy nem az adott járásba tartozom hanem egy megyémbeli munkaügyibe regiznék be? Elküldenének?
Igen, csak oda lehet regisztrálni, ami a lakóhelyedhez tartozik. Amikor tervbe volt, hogy Pestre költöznék, de nem lesz állandó lakcímem, akkor mondta az ügyintéző, hogy haza kell jönnöm az előírt időpontra és itt kell jelentkeznem.
Itt a cím, hogy biztosan jól gondolod-e
Ez annak idején, vagy 15 éve nekem is eszembe jutott. Egyszerűen azért, mert nem akartam a már megismert leépült, rosszindulatú, sgghülye nyanyákhoz menni, akiket már megismertem azelőtt. Ráadásul a helyi segííjes IQ-bajnokokkal várni az előtérben.
Kapásból elzavart a biztonsági őr egy belső kerületből, amit kiszemeltem magamnak :D
Azért nekem így is sikerült rést találni a pajzson, mert akkor még volt olyan, hogy pályakezdők és diplomások munkaügyi központja, ami sokkal kulturáltabb hely volt, mint a többi. De ezt vagy 10 éve beszántották, menjen mindenki oda, ahova tartozik.
Azért mindenesetre ne nagyon várd, hogy a munkaügyi központ megoldja a problémáidat, hacsak nem olyan melót akarsz, amire a helyi törzsközönség alkalmas, mert értelemszerűen ők az ilyen típusú munkaadókkal fognak leszerződni és ilyen munkákat ajánlgatni.
Kérdező, ez így is van, én a diplomás munkaügyi központba is csak azért regiztem be végül, mert kínomban a válság idején a rendőrséghez is akartam menni diplomával, de mondták, hogy regisztrált álláskeresőnek kell lenni hozzá.
Aztán végül mégsem az lett különböző okokból.
De te miért nem próbálod meg a sereget vagy a hadsereget?
Még én is csak afféle ugródeszkaként tekintettem az ilyenekre, de a gyárnál csak jobb.
Mint írtuk, kizárólag a lakó- vagy tartózkodási helyed szerint "illetékes" munkaügyi központba jelentkezhetsz.
Ha mind a kettő van (lakó és tartózkodási hely is), akkor Te választod ki, hogy melyikbe mész.
Több opció nincs...
Munkalehetőségről úgyis mindegyik munkaügyi tud, mármint az egymáshoz közeliek, tehát pl. a kaposvárinak fogalma sincs az egri állásokról, ha mégis, akkor a vmp.hu oldalt tudják nézni. A helyi vállalkozó, cég, multi, stb., ha ad le igényt, azt úgyis a helyibe és/vagy a megyeibe adja le.
Ha tanfolyamra mennél, akkor nemcsak az adott munkaügyiben lehet érdeklődni, hanem a hozzá tartozó közelikhez is, tudom, mert én is így jártam egy tanfolyamra, körzeten belül. Megyeszékhelyi vok, lakom, de a mellettünk lévő városba jártam tanulni, az útiköltséget fizették. Ha egyszer nem volt helyben, akkor csak így tudtam járni. De a vidékiek is így járnak, mert helyben a kistelepülésen szinte nem is indítanak tanfolyamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!