Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek egy jól menő...

Szerintetek egy jól menő sztár ügyvéd, vagy egy jól menő (mondjuk szülész, vagy műtős) orvos keres többet manapság?

Figyelt kérdés

2019. dec. 27. 11:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ügyvèd könnyebb. Lakás adásvèteli szerződèsünk 160 ezer ft volt, kb 2 óra szemèlyes találkozó ès èn töltöttem ki a world sablont. Ellenben a szülèszünk 12 óra műszak után velünk èjszakázott, aztán reggel kezdte/folytatta a munkát. Mondta, hogy kicsit nehèz de megszokta. Ès ez volt 120 ezer.

Szóval èn így az ügyvèdet választanám. Persze az ingyen bojtárkodás meg az eddig vezető út kemèny.

2019. dec. 27. 18:34
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Azt ugye tudjuk, hogy a sztárügyvédek nem ingatlan adásvételikkel mókolnak?
2019. dec. 27. 18:36
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
A szülész éjjel 2kor is bent van, az ügyvéd akkor nyilván alszik. A felelősségről nem is beszélve. A szülészet fizikai munka, ezt sokan elfelejtik vagy nincsenek vele tisztában, mert nem láttak szülést vagy császármetszést, vagy egyéb nőgyógyászati műtéteket. Isnerek sztárorvost. Műtött engem. Laza 12 órás napjai vannak, koffeinen és nikotinon él. Nagyon tud, nagyon keres. De a dereka kivan. A családja meg kb soha nem látja szerintem.
2019. dec. 27. 18:59
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

# 5

Nálad is lehetnek mentális problémák.

Mert teljesen egészséges dolog ha valakii a lehető legjobb fizetésre hajt.

Legyen ez a minimálbér vagy nettó 5 millió.

2019. dec. 27. 20:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én Magyarországon, majd Skandináviában dolgoztam orvosként több évig,aztán úgy döntöttem hogy nem pusztán a jobb fizetés,hanem a kihívás miatt is a légimentésben dolgozom orvosként tovább.

Folyamatos 12 órás munka, éjjel nappal, ha kell magasban mentünk, vízbe ugrunk és/24/12/48/12/72 órás váltásokban az év 365 napján,amelyből 2 hónap masszív sötét és 2 hónap masszív világos.Nem is értem hogy tudtam 15 évig kórházakban dolgozni.

2019. dec. 27. 20:40
 16/17 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos attól függ mennyire lelketlen. Mindkét területen kereshet jól és rosszul is, attól függően mennyit hajlandó feketén eltenni.
2019. dec. 27. 21:02
 17/17 anonim ***** válasza:

A sztárügyvéd nem papírozós ügyvéd, hanem a legkomplexebb ügyeket (általában nemzetközi ügyfélkör) viszi. Arról nem is beszélve, hogy a sztárügyvéd sokszor éjszakázik, az ilyen nagyobb irodákban teljesen normális a hétvégi munka és éjszakázás, állandó stressz, nagy teherbírás de nyilván a pénz is több, mert komplexebb szakértelem kell nem csak a blanketta szerződések kitöltése, meg ilyen basic jogi munka, amit a magyar egyéni ügyvédek 70 %-a csinál.

A kis papírozós egyéni ügyvédek haldokolnak ma Magyarországon, általában KATA adózással, és igazából nem sok jogi szakértelem kell ahhoz, amit végeznek. Ahogy fejlődik a technológia (lásd a mesterséges intelligencia), komoly bajok lesznek ezekkel az ügyvédekkel mert nem lesz bevételük, amit ők csinálnak teljesen automatizálható. Ezért én ma mindig azt mondom, hogy ha valaki jogàsz akar lenni akkor csak úgy tud érvényesülni ha bekerül a felső rétegbe mert anélkül a jövőben éhen fog halni. Rengeteg kontár, papírozós jogász van Magyarországon.

Ahhoz, hogy te sztárügyvéd legyél igen sokat kell letenni asztalra, leszel 40-50 éves mire eljutsz egy olyan szintre.

Szerintem egy orvos többet tud keresni és biztosabb pálya a jövőre nézve, a jogász nem az, vagyis eléggé jónak kell lenni belőle ha ki akarsz emelkedni (Döpping van jogászokból itthon sajna és ez nem fog változni).

Egy jogász

2019. dec. 30. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!