Szociológia diplomával hogyan tovább?
HR terület.
Újabban, HR területen előnyös, ha valakinek szociológia, pszichológia diplomája van.
Egy másik opció, hogy elvégzel egy szakirányú továbbképzést, abból olyat, ami piacképes.Ezeknek a többségéhez nem kell más, csak egy diploma, mindegy milyen.
Tehát nem néztél utána...
1. és 4. válasz tökéletes.
Csinálj valami hr, coaching etc hasonlóan semmitmondó msc/felsőfokú szakképzést és azzal el tudsz helyezkedni majd.
Egy 18-19 éves ember nem feltétlen tud jó döntést hozni. Még lényegében gyerek, nem ismeri se magát, se a munkaerőpiacot, se a saját képességeit, se semmit...
Egyáltalán nem hibáztatható, ha 'rossz' szakra megy.
Csináltam úgy kiegészítő képzéseket az alapszakomhoz, hogy nem elég, hogy a legtöbb embernek az volt a véleménye, hogy ez már jó lesz, hanem a legnagyobb álláskereső oldal alapján is az jött le nekem, hogy ez így kapós lesz. Mégse jött be.
Tudom, hogy a gyakorin mindenki szuperokos, szupertehetséges stb, de a világban ez baromira nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!