Hogy írjam be ezt az önéletrajzomba, hogy ne legyen félreérthető?
Mert ahhoz nem kell semmi végzettség, de látszik belőle, hogy konyhán dolgoztál.
Ha azt írod, hogy szakács, akkor jó eséllyel vissza se írnak, mert egy szakácsnak Magyarországon végzettség kell, és jobban is fizet, de egy végzett szakács meg miért jelentkezne konyhai kisegítőnek kevesebb pénzért? Ők nem szakácsot keresnek, hanem konyhai kisegítőt, és nem akarnak annyit fizetni, mint amennyit egy végzett szakács kér.
Aztán, ha behívnak, akkor elmondhatod nekik, hogy pontosan hogy volt.
Végezetül, te írtad, hogy "Ötletek", hát nekem ez volt az ötletem, azért :P
Megkérdezhetem én is, hogy miért jöttél vissza? Tudod, hogy itt sokkal kevesebbet fogsz ezzel keresni? Nem tervezed, hogy elvégezz egy szakács végzettséget adó sulit legalább?
Az se rossz ötlet.
De azt fenntartom, hogy ha úgyis tudsz főzni, akkor miért nem szerzed meg a végzettséget is (ha full profiként is el tudod képzelni magad, akkor akár a mesterszakács címet), és akkor tudsz ahhoz hasonló bért is kérni a munkádért, mint odakint. Ugyanis kevés az igazán jó szakács, pláne idénymunkáknál pl. a Balatonon.
Ebben valahol igazad lehet (én is meg tudok főzni egy paprikáskrumplit férfiként úgy ahogy én szeretem, de emiatt eszembe se jutna szakácsnak tartani magamat), de viszont ha tudnád, hogy milyen a "konkurencia" egyes helyeken a munkaerőhiány miatt, akkor szerintem kevesebbet aggódnál ezen. A lényeg, hogy meg tudod-e csinálni jól azt az ételt, amit kérnek tőled? Én a TE HELYEDBEN (mert én mással keresem a kenyeremet) ilyen helyekre jelentkeznék inkább nyáron a Balatonra, nem konyhai kisegítőnek, hanem szakácsnak, úgy, hogy kérném azt előre, hogy írják le, pontosan milyen ételeket kellene ott megcsinálnom? Aztán otthon megpróbálnám ezeket netes receptek alapján megcsinálni, ha megy, akkor ott is bemutatnám nekik az interjún. Mit lehet veszteni vele? Legfeljebb elutasítanak.
Ajánlom ezt a tavalyi cikket tanulmányozásra a fentiek alátámasztásául:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!