Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen nehéz vidéken egy...

Miért ilyen nehéz vidéken egy közgáz diplomával elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Több hónapja keresek állást sikertelenül, nagyon sok interjún voltam már úgy vettem észre , hogy amikor kiírnak egy állást akkor már megvan a jelentkező. Önkormányzatoknál lenne lehetőség (közalkalmazotti bér felsőfokú végzettséggel Br. 1950000. Akkor miről beszélünk ? Undorító az egész. Azon gondolkodom párommal , hogy kimegyek inkább mosogatni vagy raktárba dolgozni külföldre , és inkább vissza fizetem az összes költséget minthogy itthon maradjunk. Nem lázadni akarok meg stb. De az a tény. Felvettek volna egy pénzintézetbe nem akarok nevet írni , JUTALÉKKAL EGYÜTT kb nettó 170 ezer ft.

2019. dec. 18. 16:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%

6.

Közgáz diplomát azt hittem olyanok kapnak, akik nagyon intelligensek, világra nyitottak, rálátnak a gazdasági, politikai folyamatokra és felülről, illetve tágabbról tudják szemlélni a világot.

Erre lenyomsz ilyen pisis, tipikus tudatlan beszűkült magyar kisember dumát itt. Azért ez durva.

2019. dec. 19. 00:03
 12/19 A kérdező kommentje:
gazdálkodási és menedzsment a konkrét szak . Az utolsónak, nem vagyok “beszűkült”. Nyíltan látom a dolgokat . De ha te is egy vidéki közepes városban szeretnéd elkezdeni az életed rádöbbennél ,hogy NAGYON nehéz ha nincs protekciód ! Tudom Pesten lenne hely . De egyenlőre itthon vagy a közelben szeretnék maradni . Minden véleményre kiváncsi vagyok tudtam sok komment fog jönni .
2019. dec. 19. 00:23
 13/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld !
2019. dec. 19. 00:24
 14/19 A kérdező kommentje:
Ja az intelligenciáról meg annyit , hogy annyiban igazad van , lehet nem kellene egy ilyen platformon ilyen kérdést kiírnom de kiváncsi voltam a véleményekre ! Aki velem együtt elkezdte a szakot kb 65 % kibukott ! Ha kibuktam volna nyilván nem írnék ki ilyen kérdést !
2019. dec. 19. 00:28
 15/19 anonim ***** válasza:
86%
Ne hulyeskedj mar, 2003ban (!) végzősként Pécsen felvettek egy helyre 180 nettoval. Pedig aztán akkor még nagyon más világ volt. Egy volt évfolyamtársam ajánlott be, aki akkor már ott dolgozott pár hónapja, szóval szerintem érdemes így az egyetemi ismerősök környékén körbenézni.
2019. dec. 19. 08:17
 16/19 anonim ***** válasza:
86%

"Közgáz diplomát azt hittem olyanok kapnak, akik nagyon intelligensek, világra nyitottak, rálátnak a gazdasági, politikai folyamatokra és felülről, illetve tágabbról tudják szemlélni a világot."

Túl sokat képzelsz egy kozgaz diploma mögé.

Egyáltalán nem kell ennyi minden. Intelligencia pláne nem. A munkához lehet hogy kellene, a diplomához viszont csak tanulni kell.

2019. dec. 19. 12:40
 17/19 A kérdező kommentje:

Azért szerintem a mai világban már nem elég az egyetemhez a lexikális tudás . Túl modern már az oktatás , szóbeliken meg ahol esszé kérdés van pl ott hiába tanulsz sokat megba*hatod a lexikális tudást . Akik gimiben jól tanultak anyuci kedvencei voltak mindig be kellett magolniuk mindent egy darabig boldogultak , de amikor már a GYAKORLATI személyes tapasztalatokat kérdeztek akkor elbuktak , mert hiába tanultak meg mindent azt sem tudták miről beszélnek .

Mindenkinek köszönöm a választ ! Jött hideg meleg . Egy a lényeg amit leszűrtem ha ebben szeretnék dolgozni meg kell próbálni vagy ismerősnél vagy pedig fel kell mennünk Pestre ott sok lehetőség van ezt mutatják az álláskereső oldalak is .

2019. dec. 19. 13:19
 18/19 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm az üzenetben kapott korrekt állás ajánlatokat !
2019. dec. 19. 13:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
A Gazdálkodás és Menedzsment az egyik legnagyobb büfészak a közgáz szakok közül. Talán csak az Emberi Erőforrás ami annál is gagyibb. BP-n sem érnél vele túl sokat, nemhogy vidéken.
2019. dec. 20. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!