Egyetemista vagyok. Ellopták a pénztárcám! Nincs mit ennem sem. Honnan szedjek gyorsan pénzt? L20
Sziasztok!
Ellopták a pénztárcám a metrón, abban volt mindenem. Bankkártyáról levettem az összes pénzem... ((( Szülők nem segítenek, dolgozni dolgozom minden nap, de fizu csak 10-én lesz, előleg nincs. Plazmaadás nuku, vékonyak az ereim. Mit csináljak? :(((((( Egy forintom sincs!
6: Azért írtam, hogy ne ajánljon senki napszámos kőműves melót! :)
7: Levettem mindent most a kártyámról, a pénz a tárcámban volt...
1. Volt valami biztosításod erre az esetre? (Kérdezd meg a munkahelyeden és az egyetemeden/diákszövettségednél is - gyakran előfordul, hogy úgy vagy biztosítva a munkaadód által, hogy nem is tudsz róla!) Nézd meg az összes biztosításod papírjait is! Én például úgy jártam, hogy a lakásbiztosításom 120.000 Ft-ot fizetett, amikor eltörtem az ujjam. Néha a biztosító társaságok is tudnak jófejek lenni. A BKV-nál pedig, ha jól tudom, a Generali biztosító fizet, ha balesetet szenvedsz - elképzelhető, hogy lopás esetén is kártérítésre vagy jogosult.
2. Esetleg megkérdezheted a munkahelyeden, hogy tudnak-e előleget adni a fizetésedből. (Feltétlenül vidd magaddal a rendőrségi papírokat, mivel az ilyen ügyeket többnyire rendkívül bürokratikusan kezelik a cégek!)
3. Vannak alkalmi munkák, amik egy napon belül fizetnek. Ilyen lehet egy hétvégi ruhatárazás a H&M-ben, vagy egy alkalmi takarítás is. Nézd meg a Profession.hu, Workania.hu oldalait, illetőleg a különböző diákszövetségek és facebook csoportok is a segítségedre lehetnek.
4. Barátok, ismerősök.
5. Személyi kölcsön, diákhitel. A google kulcsszó a kölcsön azonnal.
6. Ha van felesleges tárgyad, amit eladhatnál, tedd fel a Jófogásra, Vaterára, facebook Marketplace-re! De ha szeretsz kézműveskedni, vagy bármit létrehozni, azt is el tudod adni.
7. Korrepetálás. Nem tudom, milyen szakon tanulsz, de egy csomó általános iskolás és gimnazista van, akik teljesen be vannak tojva a jövőheti témazárótól. Ha úgy érzed, akár nekik is segíthetsz valamelyik tantárgy(ak)ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!