Önéletrajz készítése?
Eddig sok jó visszajelzést kaptam az önéletrajzom kapcsán. Szerintem sokat számít, ha szépen szerkesztett, esztétikus. Hr-es ismerősöm mesélte, hogy már sokszor olvasás nélkül van amit félre tesz, mert igénytelenül néz ki.
Én a tanulmányaimat és korábbi munkahelyeket felsorolás szintjén csináltam meg. Az cv-be tettem egy külön részt, ahova néhány a megpályázott(!) állás szempontjából lényeges beszámolót/információkat írtam, mint egy mini motivációs levél.
Nekem soha nem volt egy oldalasnál hosszabb az önéletrajzom. Ami nem releváns azt mindig törlöm.
Lehetne mondani rá tényleg rengeteg dolgot, de mivel terjedelmes a téma, az a legjobb ha így általánosan beírod a keresőbe, hogy "önéletrajz" és olvass róla tényleg sokat. Egy jó önéletrajz nem is kevés munkát jelent és meg is éri foglalkozni vele.
Azért, hogy valamit mégis válaszoljak a felsorolt kérdésekre... Kinézetre legyen jól és áttekinthetően tagolt, semmi csicsa. A tartalom legyen tematikusan sorban és a tartalmát és sorrendjét inkább a neten majd megtalálod. Munkakörnél röviden azt is írd le, hogy konkrétan miket csináltál, mert abból látja a HR-es, hogy pont te kellesz-e neki. Minden munkáltatónak kicsit más és más az igénye, tehát lássák azt amit te ténylegesen végeztél, lesz akinek pont az fog kelleni.
Diákmunka is mehet, mert az is gyakorlat, és ott is részletezd amit/amiket csináltál. A két oldal a szokványos maximum mennyiség, addig nyugodtan el is mehetsz, de tényleg legyen jól tagolt, áttekinthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!