Ti mit tennétek ilyen reménytelen helyzetben?
a Tv-ben láttam egy riportot egy 60 közeli nőről, aki elvesztette az állását, utána az apjával volt ápolásin, az apja halála után nem talált és azóta sem talál munkát, mert mindenki 25 év alattit akar foglalkoztatni támogatás miatt, illetve időseket nem akar, mert ők védett korúak.
Ahol él nincs semmi, a legközelebbi nagyváros 1 órára van, jelenleg havi 22 ezer segélyből él, de januártól az is megszűnik.
Nincs semmilyen élő rokona, a megörökölt családi házban él.
Egy órás utazás egy irányba még belefér, még itt Budapesten belül is lehet ennyit utazni két hely között. Nézzen gyárit szerintem is, mert ott kevésbé kukacoskodnak (szerintem). De nyitottan érdemes, mert találhat olyat is amire nem számított. Van sok állás portál és lehet régió és város szerint is szűkíteni a keresést. Az idő miatt essen neki ezerrel és ne legyen válogatós, ha ilyen a helyzet, később még tud majd munka mellett egy kedvezőbbet, vagy közelebbit stb találni.
A kor valójában annyira nem számít, és bizony e miatt a cégek is lecsúszhatnak jó munkaerőkről, ami neki idő és pénzbe is kerül.
Apósom 50 ezer körüli segélyt kapott éveken át mielőtt nyugdíjas lett idén. Be kell menni a munkaügyi központba, és ha tudnak, segítenek. Az önkormányzathoz is érdemes menni.
Itt Bp-en egyébként látni öregeket is koldulni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!