Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz a pilóta képzés?

Mennyire nehéz a pilóta képzés?

Figyelt kérdés
Utasszállító pilóta szeretnék lenni viszont sose voltam kiemelkedően jó se matekból, se fizikából, (az angollal nincs gondom) ennek ellenére viszonylag intelligensnek mondanak (de nem akarok nagyképűnek tűnni). A Nyíregyházi Egyetemre szeretnék jelentkezni és a képzés finanszírozásához diákhitel 2-t szeretnék felvenni, de nem tudom, hogy mennyire nehéz a képzés, mekkora eséllyel lehet elvégezni ill. hogy milyen felvételi követelmények vannak. Milyen érettségik kellenek? És, hogy nagyjából milyen szintű a fizika és matek oktatás. Valamint az egyetem elvégzése után mekkora eséllyel veszik fel egyből a frissen végzett pilótákat. Ha valaki Nyíregyházán végzett vagy éppen oda jár, aktív pilóta vagy csak több információval rendelkezik a képzésről mint én azoknak a válaszát szívesen venném. Előre is köszi.

2019. dec. 13. 12:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem nézel utána annak, ami érdekel? Még a felvételi követelményekig sem sikerült eljutni? Lehet, hogy már az alkalmasságin kiesel, addig kár kombinálni.
2019. dec. 13. 12:17
 2/8 anonim ***** válasza:
10%

1.: DRÁGA.

2.: Van Fosbúk csoportunk.

2019. dec. 13. 12:18
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Nyíregyháza az kvázi egy mérnöki képzés, SOK fizikával és matekkal. Ha az eszed megvan hozzá, csak nem tanultál rá annak idején eleget, akkor ajánlok egy jó magántanárt, akivel gyakorolsz, pótolsz, ismételsz.

Sokat kell tanulni, komoly a képzés. Bejutni sem egyszerű, mert komoly orvosi alkalmasságinak vetnek alá. De ha bekerülsz, színvonalas tudást fogsz kapni, és régebben az egyetemen kiképzett pilóták előnyt is élveztek azokhoz képest, akik magánúton szerezték meg az engedélyt. Utóbbi nem tudom, így van-e még, de az a lényeg, hogy Nyíregyháza most is elismertnek számít ezen a területen.

2019. dec. 13. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Most látom a kulcsszavak közt, hogy Wizzair.

A saját kadétprogramjukra akarsz menni esetleg? Mert ott le kell tenni kb 5 milla előleget, utána pedig a többit a majdani fizetésedből vonják le. Itt is Nyíregyen fogsz repülni, de nem teljesen ugyanazt tanulod, mint az egyetemisták.

Amúgy kifejezetten rosszakat hallok a wizzes programról, engem lebeszéltek róla (rutinos volt Malév-pilóták, nyíregyi egyetemisták, tehát nem a zinternet). Nagyon kevés repült órát ad, tényleg csak a minimálisat, ráadásul még új az egész, nincs akkora tapasztalat mögötte, mint az egyetemi oktatás esetében (az meg más kérdés, hogy nehezen hiszem el, hogy 20 éveseket min repült órával jó dolog lesz annak idején a jobb oldali ülésbe ültetni, de ez csak személyes vélemény). Ja és a kadétprogram drágább is, többet kell fizetni érte összességében (jelenleg kb ~36 millát, míg Nyíregy kijön ~20-ból is).

Amúgy létezik egy harmadik út is a pilótaszékhez, az, hogy modulonként (egymotoros, több hajtóműves, műszeres, sugárhajtóműves, kereskedelmi, multi-crew stb stb) csinálod meg a képzést. Ez a leglassabb, képességeidtől, idődtől, helytől függve a legdrágább is (hiszen pl a repült órákhoz neked kell fizetni a gép bérlését, oktató díját stb-t, ha nincs pénz, nem repülsz). Viszont itt jobban a saját tempódban haladhatsz, nem olyan szoros, kicentizett a képzés, mint egy egyetemen, pláne kadétprogramon. Ahhoz, hogy légitársasághoz mehess, ált a CPL szintig kell eljutnod önerőből.

2019. dec. 13. 13:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, utána néztem de még az egyetem honlapján sem találtam konkrét információkat arról, hogy milyen tárgyakból kellene érettségizni, ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt.
2019. dec. 13. 14:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes választ, én sem hallottam túl sok jót a Wizz képzéséről, ezért inkább az egyetemet választanám, meg hát már csak a kedvezőbb ára miatt is reálisabb. Van a családban matek fizika szakos tanár szóval vele tudnám pótolni a hiányosságaimat. Van esetleg olyan terület amire jobban rá kéne feküdni vagy úgy en bloc kéne tudni a dolgokat?
2019. dec. 13. 14:41
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
Én sajnos nem jártam Nyíregyre, úgyhogy pontos választ nem tudok adni. Aerodinamika, mechatronika, meteorológia pl fontos, de szerintem ezek nem nagyon vannak benne komoly szinten a középiskolás anyagban. Egy airportal cikkben mondta egy nyíregyes hallgató, hogy 80%-os közép érettségi szint az a minimum, amit szerinte célszerű elérni.
2019. dec. 13. 14:52
 8/8 anonim ***** válasza:
80%
2019. dec. 13. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!