Ha Ausztriában dolgozom kell osztrák bankszámla?
Januárban mehetek ki dolgozni Ausztriába, de nem tudom hogy kell-e osztrák bankszámla, illetve mivel részmunkaidőben fogok dolgozni (7 óra) jár-e a nyári és a téli plusz fizetés is? (nettó 1400 EUR lesz a fizetésem)
Még senkitől nem tudtam megkérdezni de felkészülten szeretnék odamenni az "interjúra".
Amúgy egy szót nem beszélek németül, csak angolul, de mivel magyarok és angolok között fogok dolgozni nem számít, és ingázom tehát lakás és egyebek sem kellenek (vonattal 3 megállót megyek ingyen).
A szerződést is hitelesen lefordítva kapom meg, teljesen bejelentett és legális munka.
Nem tudom, hogy kötelező-e, de mindenképpen jobban jársz, ha osztrák bankszámlát nyitsz.
Kint élsz, kint költesz, az csak bonyodalmat okozna, hogy magyar forint számlára utalgatni (átváltás plusz költség,, stb).
Kedves 1,
magyarországi bankban is vezethetsz devizás számlát.A bankkártyádat is hozzárendelheted ugyanúgy, mint forint alapúnál.
Viszont, érdemes kint bankszámlát nyitni, mivel itthon nagyobb a devizás számla költsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!