Oroszországban mennyire keresettek a jogászok? Vagy ott mi számít hiány szakmának?
Figyelt kérdés
Az orosz nyelvtudással baj nincs, ugyanis félvérben orosz vagyok. Eredetileg ott is nőttem volna fel, de a szüleim elváltak így itt nőttem fel. A cifra dolog csak az, hogy engem jobban vonz az ottani élet. Jelenleg egyetem előtt állok, és nem teljesen vagyok biztos abban, hogy ezzel a választással kint el tudnék helyezkedni. Valaki tudna segíteni, hogy keresett szamka ott is? Vagy ott milyen szakmák inkább az ajánlottak/keresettek?2019. dec. 9. 18:16
1/7 anonim válasza:
Ha OTT akarnál jogászkodni, akkor az OTTANI jogot kellene tanulni.
2/7 A kérdező kommentje:
Éppen ezért kérdezem, úgyanis nem kis munka az ha külföldi egyetemet választok így elég komoly döntés előt vagyok.
Elnézést, én nem írtam bele, hogy ez esettben kint tanulnék.
2019. dec. 9. 18:56
3/7 anonim válasza:
A joggal mindenütt jóllehet keresni, Oroszországban is.
4/7 anonim válasza:
Ha jól forgatod a lapjaid (értsd: benyalsz oda ahova kell) még akár diplomata is lehetsz.
5/7 anonim válasza:
Orosz barátom talajkutató mérnök. Egy napot se dolgozott még a szakmájában, pedig bőven 30+os. Ott is úgy megy, ha van ismerettséged akkor futni fog a szekér. Viszont a bátyja egy nagy cég jogtanácsosa, neki elég szépen bejött az élet. (Nem tudom neki mennyire volt szüksége ehhez "támogatásra", de úgy gondolom a joggal nehéz/nehezebb mellé fogni.)
6/7 anonim válasza:
Orosz és ukrán területen lenézik a jogászokat, Magyarország jogi nagyhatalom, a magyar jogasznemzet.
7/7 anonim válasza:
5: Mindenhol ez megy, maximum jobban tagadjak, hogy kapcsolati tőke kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!