Mi kell ahhoz, hogy német nyelvterületen legyek fogorvos? Megéri kimenni?
Nem tudom, hogy lesz-e olyan, aki tapasztalatróp tud beszélni, de megpróbálom, hátha!
Másodéves fogorvos vagyok, nehéz a suli és szenvedek vele, de azt mondják a klinikai tárgyak sokkal jobbak már.
Németül b1 szinten beszélek, angolul is kb, középfokú nyelvvizsgám ég egyikből sincs, jelenleg le sem tudnám rakni, viszont elkezdtem a szakmai németet, és harmadévtől rá akarok állni teljesen.
Sok barátom kiment érettségi után, mind átlag munkás ember, de nem szakmunkás, csak betanított.
Pizzafutár, kis büfében szakács, áruházi feltöltő, stb, sokat dolgoznak, heti 60 órát kb, de megmarad nettó 2000-2400 eurójuk, minimálbér felett keresnek 1 euróval kb.
Lakhatás 500-600 euró, szóval marad nekik bőven.
Ebből kiindulva, vajon mennyit kereshet egy fogorvos kint alkalmazottként? Akár Bécs környéke vagy Sopronban is főleg külföldi páciensek vannak gondolom, vagy Svájc, esetleg Németország?
1-2 év után, mire rendesen beletanulok itthon, szívesen kimennék, ha megérné, de addig szeretnék rendben lenni papírokkal és a nyelvvel is.
Itthon tudom nagyjából mennyit lehet keresni az első években, és talán szerencsés vagyok, mert egy üres szobát is kapnék egy barátom magán klinikájukban, amit ha berendezek, el tudom kezdeni a magánpraxisomat.
(Persze az eszközökre 20-30 millió szükséges)
Megéri nyelvvel foglalkozni, vagy annyival nem lehet kint jobban keresni?
Úgy gondolom, kb 5000 euró lenne az, amiért talán megpróbálnám, az alatt nem biztos.
Valaki tudna mesélni erről? Akár privát üzenetben is!
Köszönöm előre is!
Pizzafutár, kis büfében szakács, áruházi feltöltő, stb, sokat dolgoznak, heti 60 órát kb, de megmarad nettó 2000-2400 eurójuk, minimálbér felett keresnek 1 euróval kb.
Azt azért nem hiszem, hogypl. pizzafutár vagy árufeltöltő munkával MEGMARAD 2000-2400 EUR. Max annyit keresnek havonta, elköltik a felét, vagy többet, és max egy ezresük marad. Ami persze még mindig nagyságrendekkel több, mint amit Magyarországon tudnának félretenni.
Nem fagyok fogász, de azt hiszem, Magyarországon is jól élnél Győr-Sopron-környékén (ők gyakorlatilag az osztrákokból élnek, állítólag)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!