2*150000 Ft fizetésből milyen színvonalon lehet megélni?
Nagyon nem mindegy, hogy egy vagy két ember keres.
A kereset ugye duplázódik, de a rezsi nem!
Nagyon minimális eltérés lesz csak, ha egy ember odaköltözik.
Saját példámat tekintve,
fűtés 15e
villany 10e
vízdíj 4e
szemétdíj 4e
internet 6e
kommunális adó 10e/év
kábeltévé 3e
Nem is tudom, van-e még vmi, amit fizetek.
Szóval ezeknek nagy részén nem dob az, ha plusz ember van. Vagy csak alig. Fűtés, internet, stb. nem fog többe kerülni.
Villany esetleg, de ebben sem vagyok biztos, max a víz, de mennyivel? Havi 1000 forinttal?
A kaja az, ami többe fog kerülni, meg a ruházkodás, de gyakorlatilag azt az ő fizetésével behozza a közösbe, és sokkal több marad.
Nekem van egy 55 ezres lakáshitelem, meg a fent említett rezsi, tehát havi 90-100 között van a fix kiadásom.
A többi kaja, ruha, egyebek. 150-ből tényleg szűkös, ha csak 50 marad mindenre.
De ha ugyanez a rezsi kimenne, és 300-ból 200 maradna, abból azért nem kell szűkölködni, szerintem egészen normálisan meg lehet élni.
Nálunk egyébként hasonló összeg van, bár nem két kereső van, csak én, de 2 ember él belőle, magyarul van egy eltartottam, kicsivel több, mint 300 ezerből.
(Ha a fenti összegekkel számolunk, akkor hozzá kell tennem, hogy ezt a rezsit már 2 ember használja, ennyiért!).
Valójában szezononként több új cipő, bármiféle új ruha belefér, nem kell kölcsönkérni. Kajából sem az olcsót veszem.
Kocsi nincs, az biztos nagy kiadás lenne.
De ha valami háztartási gép tönkremegy, arra sem kell kölcsönkérni, mert telik rá.
"Orvos, mérnők, informatikus, ők még valamit keresnek"
De mi akadályozott meg, hogy orvosnak, mérnöknek vagy informatikusnak tanulj?
Én multinál vagyok pénzügyön gazdasági diplomával.
4-en vagyunk a részlegen, egyikőnk sem keres 300 nettónál kevesebbet és nem vagyunk se vállalkozók, se orvosok, mérnökök vagy informatikusok.
(és ez Debrecen egyébként, nem Pest)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!