Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1 hónap múlva ki kell váltanom...

1 hónap múlva ki kell váltanom a vállalkozóit és kétségbe vagyok esve. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Családi vállalkozásban vagyok most alkalmazott, volt/van 3 hónap amíg valami támogatásban vagyok, viszont januártól ki kell váltanom, mert úgy kedvezőbb az adózás.

Ugyanúgy fogok dolgozni, mint most alkalmazottként.

Kétségbe esésem oka pedig, hogy nem szeretem ezt a szakmát és ki is szeretnék belőle lépni. Még így alkalmazott szinten se tetszik, nem, hogy vállalkozóin majd.

Fateromnak tök gáz lenne beadni, hogy nem akarom csinálni, pedig rájött már ő is, mert mondta, hogy látszik rajtam, hogy egyáltalán nem érdekel.

Amúgy autószerelő (technikus) a szakmám, de arra jöttem rá, hogy én ezt csak hobbi szinten szeretem csinálni. Túl összetett, túl koszos, lenézett, összevonnak az igénytelen kollégákkal, minden téren kezdem utálni. Az egyetlen dolog ami tetszik, hogy jó a fizu, de igazából ez tök nem kárpótol. Tudom, hogy egyik szakma se egyszerű, mindennek van sötétoldala, stb.

Viszont mostanában azon gondolkodtam, hogy ilyen értékesítő szívesen lennék (nem tudom mi a pontos nevük). Akik valamilyen terméket reklámoznak, kimennek cégekhez, emberekhez beszélni róla, bemutatni stb. Mindig tök jól néznek ki, ingben járnak, elegáns cipőben, tisztán, stb.

Egy ilyenhez pl. mit kell elvégeznem? 21 éves vagyok, úgy érzem még nem késő változatnom.

Bocsi, hogy ilyen hosszú és néha rinyálósnak tűnik, de egyre jobban közeledik a január.

2019. dec. 1. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Akárki lehet értékesítő, és állás is van dögivel, mert a legtöbb embernek nem fekszik ez. Apádnak meg nemet kell mondanod. Ez teljesen nyilvánvaló. Minél előbb, annál jobb, hogy kereshessen más megoldást, mert te nem veszed át.
2019. dec. 1. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:

" viszont januártól ki kell váltanom, mert úgy kedvezőbb az adózás.

Ugyanúgy fogok dolgozni, mint most alkalmazottként."

No, ha KATA-s adózásban gondolkodtok, akkor ezt mindjárt felejtsétek is el - ugyanis januártól szigorodnak a feltételek, s rögtön meg is buknátok, hogy nem vállalkozó vagy, hanem alkalmazottként foglalkoztatnak.

2019. dec. 1. 16:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Annyira nem értek ehhez a könyveléses dologhoz. Úgy csinálnék mindent, mint egy rendes vállalkozó, csak apám ugyfélkörével. Remélem érthető.
2019. dec. 1. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kezdj el tanulni és érteni hozzá, mert "csak" az életed teszed fel rá, jobb tudni, ha kopogtatnak, hogy magyarázatot tudj adni arra, amit csinálsz! Alapfeltétele egy felnőtt embernél, hogy csak olyat ír alá, amit ért is.
2019. dec. 1. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Magyarul házaló ügynök?

Hidd el jobban jársz, ha a mostani pályán maradsz. Több szempontból is jövedelmező.

2019. dec. 4. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!