Mit írjak a nyilatkozatba ha a munkáltató nyilatkozatot kér hogy vállalom a 6 hónapos próbaidőt? Nagyon gáz a hely ha ilyet kérnek?
Szerintem nem gáz. Ez kétoldalú, te is akármikor leléphetsz.
Persze úgy ne vállald el, hogy kevesebb fizu és majd 6 hónap után ha megfelelsz megemelik, mert egy fenét emelik, kitesznek.
A próbaidő maximális időtartama főszabály szerint 3 hónap lehet, kollektív szerződés maximum 6 hónapos próbaidőt is meghatározhat, a munkaszerződésbe ekkor is bele kell foglalni a próbaidő pontos időtartamát, nem elegendő csak a kollektív szerződésre hivatkozni.
Aza ha nincs kollektív szerződés és úgy írják bele a szerződésbe a 6 hónapot, akkor az törvénysértő.
Ha aláírod, akkor sem történik semmi, ugyanis egy szerződés nem ír felül egy törvényt. Ha aláírod, akkor szerintem 3 hónap után nem küldhetnek el azonnali hatállyal próbaidőre hivatkozva. Ha ezt tennék, akkor hivatkozhatsz a munka törvénykönyvére és a felmondási idődet és az azzal járó fizetést kötelesek lennének megadni.
Azt is nézd meg, hogy mennyi a felmondási idő. Az ilyen tetü cégek képesek 3 hónap felmondási időt kikötni aztán amikor szabadulni akarsz senki sem fog rád várni 3 hónapot.
Én a legutolsó esetben sem biztos hogy mennék ilyen céghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!