Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki dolgozik/dolgozott Nyugat-...

Aki dolgozik/dolgozott Nyugat-Európában, nektek is úgy tűnik, hogy Magyarországon olyan "lightosabb kínai" a munkatörvénykönyv?

Figyelt kérdés

Én Németországban dolgozom.Magyarországon egy német multinál dolgoztam, utána onnan pályáztam annak a konkurenséhez Németországba.

Nemrég volt másfél éve,hogy ideköltöztem.

Gyakran én is elképedek, hogy mennyire jó Németországban a munkatörvénykönyv.

Egyrészt, van 30 napim szabim.Ennyi Magyarországon 40 évesen lenne csak.

Például a múltkor elkaptam valamit és elmentem betegszabadságra, az is 100 százalékos táppénz volt.Otthon 70 vagy 60 százalékos.

2 hetente van céges összeröffenés, olyankor van egy közös kajálás, sörözés, amit a cég fizet.

Sőt, munkahelyen sincsen megtiltva, hogy az ebédedhez igyál egy sört.

Szemmel látható, hogy a cég költ a munkavállalókra rendesen, meg mindenből a legjobbat veszik.Például a céges autók BMW-k.

Aztán, a szakszervezet magától értetődő dolog, nem valami megtűrt akármi , mint Magyarországon.Rossz esetbe el is lehetetlenítik.

Magyarországon több német tulajdonú multinál dolgoztam, de ott mindenen spóroltak.

Meg, hiába volt németek által kinevelt menedzsment,azt a pökhendiséget, ami a magyarokat jellemzi, ha hatalmat kapnak, nem tudták belőlük kiirtani.

Magyarországon elsősorban ebben, a munkatörvénykönyvben van nagyon lemaradva.

A fizetések terén is, de elsősorban a jogi környezetet kellene rendbe tenni.

2019. nov. 24. 14:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tappenz alatt nem rugjak ki a munkavallalokat?

Engem magyarorszagon majdnem.kirugtak a 2 het tapp enz miatt, ki sem akartak fizetni, itt maszekoknal amugy sem.szokas, anyum el is vesztette az allasat is tappenz alatt.. nekem ia pedzegettek h vissza se jojjek

Cnc maroskent dolgozom, nincs szakember, nem tudom megerne e kimennem osztrakba pl.

De azt sejtem, hogy mindenhol olcso munkaero kell... Itt a beka segge alatt van a fizetesem, evekig ke sporolnom, hogy osszejohessen egy 10 eves kocsira a tuloraval 200 ezres fizetesembol...

2019. nov. 25. 09:24
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem azert irok hogy sajnaltassam magam, hanem.barki tud informaciot, tippet, hogyan lehetne jobb is ez a munkaselwt, az ne tartsa vissza
2019. nov. 25. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!