Sérti a tisztesség elvét ha egy munkahelyen a minimálbéresek kapják ez emelést évente a nem minimálosok meg évek alatt se?
A magyarázat annyi a cég részéről hogy a minbér emelése törvényi kötelezettség, a nem minbéresekre nézve nincs ilyen kötelezettség, így nem is emelnek.
Csak ha megnézzük hogy aki itt volt mondjuk 2015ben és minbéres volt, kapott 105.000 bruttót, most 2019ben kap 149 bruttót, 2020tól 160 bruttót kap majd.
A növekmény 105-149-160, tehát 2015-2020 alatt 52%-os a növekedés, ami nem rossz (azzal együtt hogy 160 bruttó még mindig a hideg vízre se elég kategória, egy röhej)
De aki nem minimálos, az meg 0%-os emelkedett akárhány év alatt is.
Ez így együtt korrektnek és tisztességesnek nevezhető?
Nem sért semmit.
Sajnálod tőlük?
"Sajnálod tőlük?"
Nem TŐLÜK sajnálom csak azt nem értem mibe nézi mire becsüli az a cég az embereit amely cég 1 ft-ot oda nem ad emelésnek csak akkor ha a törvény szigora erre ostorral kényszeríti?
Az milyen egy utolsó tróger fillérb**ó egy hely?
Mert ne legyünk naivak, a minimálosok se kapnának 1 fillért se, ha a törvény erre a céget nem kényszerítené.
Magától a cég senkinek semmit oda nem ad.
Azért ha az 50%-0% emelést együtt leírjuk, az így durván fest.
Aki nem érti ezt, akinek ezt így még magyarázni kell, azzal nem egy bolygón élek.
4.-re.
Nem kötelező ott dolgozni!
Hétfőn bemész a HR-re, és megírják a papírjaidat.
Nem. Gyakrolatilag semmiből sem következik, hogy a különböző keresetű emberek béreinek arányosan kell változnia.
Lényegében a minimálbéreseknek sem akar emelni a cég, gondolom, csak törvény kötelezi rá. A többiekkel szemben viszont nincs ilyen kötelezettsége.
"Lényegében a minimálbéreseknek sem akar emelni a cég, gondolom, csak törvény kötelezi rá. A többiekkel szemben viszont nincs ilyen kötelezettsége."
Akkor te a kérdésemből SEMMIT se értettél meg. semmit.
Mit jössz a törvénnyel? ezt magam is leírtam, így kezdtem, de NEM EZT Kérdeztem.
Erre írtam akinek ezt magyarázni kell azzal nem egy bolygón élek.
100x elolvashatod a kérdésem akkor se bírod majd megérteni mit is kérdezek. Mert nem ezt.
"Ha ennyiért is hajlandó vagy dolgozni, ennyit fog fizetni."
Ó ne kéne nekem felmondani ha ezzel állnék elé. Kirúgna az magától, nem kellene fáradni hogy én mondjak fel.
Szerinted hol érdekli azt hogy én mit makogok neki? Holnap nem megyek kit érdekel. Van és lesz is elég hülye aki bohóckodik neki szar pénzért.
"Akkor te a kérdésemből SEMMIT se értettél meg. semmit"
Értettem én, attól még, hogy nem neked tetsző választ írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!