Közgazdászként külföldön?
Van-e valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy egy idehaza szerzett MSc üzleti közgazdász végzettséggel és felsőfokú angol nyelvtudással el lehet-e helyezkedni külföldön?
Teszem azt, hogy egy eleve külföldi pozícióra jelentkezem közvetlen, vagy akár egy idehaza is jelenlévő multinál kezdek el dolgozni, és úgy "kérném" át magam egy másik országbeli telephelyükre?
Van-e ennyire mobilis a közgazdász végzettség?
Ismertem egy srácot, aki mérnökként dolgozott egy japán multinál idehaza, és ő úgy ment ki az anyacéghez, hogy átkérte magát.
Közgazdászként van-e ilyenre esély, illetve egyáltalán ennyire mobilis-e ez a terület?
Jelenleg elsőéves vagyok vezszerv szakon, és a folyamatmenedzsment szakirányt tervezem választani másodévtől.
Kérdező, azóta mi lett veled? Sikerült?
Kérdezhetek tőled pár dolgot, akár privátban?
Milyen egyetemen és szakon tanultál?
Alapból az egyetem neve itt nem számít, de a megszerzett tudás, a szakmai nyelvtanulási lehetőségek szempontjából nem mindegy illetve egy Corvinuson azért jóval több lehetőség van pluszokat tenni a tanulmányaidba mint egy vidéki kis főiskolán, egyetemen vagy az Edutuson.
Illetve információt, perspektívát is sokkal többet kap az ember.
Milyen terület felé orientálódtál vagy orientálódnál külföldön?
Mert vannak amik nemzetközibbek, mások kevésbé. Még a gazdaságon, pénzügyön belül is.
És végül melyik úton próbálkoztál?
Multinál másik országba áthelyeztetni magad vagy teljesen önállóan?
Tényleg, egyáltalán melyik ország (volt) a cél?
Kíváncsiságból kérdezem, mert érdekel.
Remélem nem vagyok vele tolakodó.
Személyi aszisztensnek jó leszel vele kábé, másra nem hiszem..
Láttad már a Förtelmes főnököket?
Nehogy majd te is egy csomagtartóban végezd :D
Lou :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!