Szerintetek mennyi az ideális nettó kezdőfizetés diplomával?
Szeptemberben leszek pályakezdő matek-informatika szakos tanár és a havi nettó 135 ezerbe még belegondolni is fájdalmas.
Tanítani szeretnék, de ebből egy albérletet sem tudok fizetni, szülői segítségem meg nincs.
Szerintetek mi az a nettó kezdőfizetés, amiből a saját lábára állhat eg kollégiumból a semmibe kikerülő fiatal?
Amilyen "minőségi" a mostani tanár állomány még túl is vannak fizetve.
Ha majd eltöltesz már 10-20 évet a pályán , esetleg vállalsz osztályfönőkösdit, érettségit, stb akkor már nem lesz az olyan rossz pénz, úgy , hogy az év felében nem is dolgozol.
Szerintem is vállalj diákokat, azt pedig tényleg el kell felejteni, hogy "diplomás minimálbér"... Nincs is ilyen, csak sokan szeretné(n)k...
Én is tanítottam jó 1 évig, aztán olyan melóm lett, ami mellett már nem volt időm a matekkal foglalkozni. Nem volt sok diákom, elég volt, amennyi volt, még számlát is adtam, így is megérte. Én 1200-ért tanítottam, -10% költség, -15 adó - azt hiszem ennyi volt. Azt hiszem. Nem fogok senkivel vitázni, hogy miért nem adok számlát, bezzeg számlát sem adott, adtam, kell, nem kell és kész. Szerettem én is a matekozást, megértelek, hogy tanítanál, de ha senki se vállalja a tanítást, senki sem megy tanárnak, akkor még butábbak lesznek az emberek...
Ideális 200 000 lenne
valós 150 000
nettó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!