Ha brutto alapbér van megadva a szerződésembe, akkor mennyivel osszam el, hogy tudjam mennyi órabérrel számolják a túlórát?
Figyelt kérdés
Ha jól értelmezem, mivel brutto alapbért adtak meg, minden hónapban ennek a nettójával számoljak, akárhány napos.
De a plusz napokat(hétvége),túlórát mi alapján tudom kiszámolni?
2019. nov. 13. 17:24
1/4 anonim válasza:
Ilyenkor mindig azt kell figyelembe venni, hogy az adott hónapban hány munkanap van. Ha 20, akkor 160-nal osztják a havibért az órabér kiszámításához, ha 22, akkor 176-tal.
2/4 anonim válasza:
A túlóra díjazása 2 részből áll.
A túlóra alaphoz az adott havi ledolgozandó órákkal kell osztani és mindig 100%
A túlóra pótlékhoz mindig 174-el kell osztani, ez lehet 50% pl ha tovább maradsz bent vagy 100% ha pihenőnapon.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!ment a pont
2019. nov. 14. 09:16
4/4 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne.
Ha például nekem 173.000 van írva bruttónak és tegyük fel 20 nap van, ebből mondjuk 5 délelott 5 délután 5 éjjel, akkor kB mennyit kapnék kézhez?
Még nem jelentkeztem az állásra, de van egy ilyen munka és ennyit ír ki bruttónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!