Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » El merjek menni egy angol...

El merjek menni egy angol nyelvű állásinterjúra úgy, hogy nem érzem elég biztosnak a nyelvtudásomat?

Figyelt kérdés

Az álláshirdetés alapján "angol nyelvtudás" volt az elvárás, így gondoltam megpróbálom, hátha elég a tudásom. Legutóbb haladó (B1-es szintű) tanfolyamra jártam, illetve itthon elkezdtem középszintű (B2) könyvekből nyelvtant, valamint szavakat tanulni.

Eddigi interjúk során javarészt személyes dolgokról kérdeztek angolul, pl. mi a hobbim, viszont ezen az interjún angolul egy szót sem kellett mondani, nem tesztelték.

Nem sokkal később hívtak is, hogy átmentem az első körön és szeretnének egy második, már angol nyelvű interjúra meghívni, ahol személyesen jelen lenne az ő vezetőjük, valamint videókonferencián a külföldi anyavállalat munkatársai, akikkel napi szinten kellene a későbbiekben telefonon, emailben együtt dolgozni. Kicsit meg is lepődtem, kérdeztem mire lehet számítani, majd kiderült szakmai kérdések is lesznek - szakmai angolt sosem tanultam. Az általános angol úgy ahogy megy, sok betanult mondatot vissza tudok mondani (pl. az önéletrajzomat és munkahelyi feladatokat fel tudom mondani angolul), de önálló mondatokat csak elég egyszerűeket tudok alkotni (az igeidők közül csak 4-5-öt használok és a gyakoriak a szóismétlések).

Elbizonytalanodtam, szerintetek van így értelme elmenni erre az interjúra vagy inkább lemondjam? Jeleztem a HR-esnek telefonban, hogy nem tanultam sosem szakmai angolt, így nehezen fogok tudni a szakmai kérdésekre válaszolni, erre azt mondta van még addig egy hétvégém, nézzem át.

2019. nov. 7. 13:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem már volt angol miatt leégős interjúm nokiánál és cibnél, úgy emlékszem a kiírásban nem szerepelt, hogy angol interjú lesz, de mindegy is, arra jó volt, hogy utána nem munkált bennem a 'miért nem próbáltam meg?' kérdés, és azóta megtanultam rendesen angolul. Menj el mindenképp!
2019. nov. 8. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!